Anlık Bildirim

App Store da 10 yaşında

2 milyon civarında uygulama barındıran Apple App Store 10 yılı geride bıraktı. Akıllı telefon pazarında önemli bir role sahip App Store mağazasının hikayesini yazımızda bulabilirsiniz.

10 yılı geride bırakan iPhone serisi çok konuşuldu ancak 10 yaşına giren bir bileşen daha var. iOS ekosisteminin belkemiği durumundaki App Store uygulama mağazası da 10 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.

10 yılın öyküsü 

Steve Jobs’un ilk başta karşı çıkmasına ve web uygulamalarıyla yola devam edilmesini istemesine rağmen yazılım ekibi büyük çaba sonucunda üçüncü taraf uygulamalara ikna etmiş, böylece uygulama mağazasına giden yol açılmıştı. Aslında ekip Jobs’u bir devrim yapmaya ikna etmişti diyebiliriz.

İlk kez 10 Temmuz 2008 tarihinde kapılarını açan App Store toplamda 500 uygulama barındırıyordu. Sonraki yıl bu sayı 50 bine çıkmıştı. Uygulama mağazası alanında öncülük yapan Apple’ın yanına aynı dönemde Google da eklendi ve rekabet başladı.

Nokia Ovi Store gibi ilk örnekler olmasına karşın App Store çok hızlı büyüdü. Geliştirici ilgisini de yanına alan mağaza pek çok ilk uygulama ve oyuna ev sahipliği yaptı. Google’ın rakibini sayı açısından yakalaması ve geçmesi ise telefon sayısının yükselişe geçtiği 2013 yılında oldu.

Hali hazırda App Store yaklaşık 2 milyon civarında uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Google Play ise 3.8 milyon ile onu ikiye katlamak üzere. Ne var ki App Store, 11.5 milyar dolar gelir ile bu kez Google Play’i ikiye katlıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim