Anlık Bildirim

iOS 11 işletim sisteminde doğrudan bir bileşen olarak yer almayan ancak ayrılmaz parçası haline gelen App Store uygulama mağazasında da önemli yenilikler vardı. Uygulama mağazası Apple Music tarzında yepyeni bir görünüme kavuştu.

Verilen bilgilere göre App Store platformu toplamda 180 milyar indirmeye ulaştı. Mağazayı haftalık olarak 500 milyon kişi ziyaret ediyor. Yenilenen tasarım ile birlikte kullanıcıların daha kolay bir şekilde mağaza ile etkileşime geçecekleri ifade ediliyor. Mağazadaki yeniliklere bakacak olursak:

Bugün sekmesi

Mağazanın yeni tasarımı, uygulamalar ve uygulama kültürü ile ilgili her şeyin yer aldığı Bugün sekmesiyle başlıyor.  Bugün sekmesinde ilk özel gösterimler, yeni çıkanlar ve tüm zamanların en beğenilen uygulamalarına ayrılan yeni bakışlar yer alıyor. Ayrıca müşterilerin uygulamaları yenilikçi yollarla kullanmalarına yardımcı olacak öneriler, ipuçları ve kılavuzlar da bu sekmede bulunuyor.

Oyunlar ve Uygulamalar sekmesi

App Store’un en popüler kategorisi olan Oyunlar’ın yeni tasarımında sadece oyunların yer aldığı özel bir ana sayfa yer alıyor. Bu bölümde yeni oyun önerileri ve güncellemeler, etkileyici videolar, sadece oyunlar için en iyi listeler ve özel seçilmiş koleksiyonlar bulunuyor.

Oyunlar sekmesinde olduğu gibi Uygulamalar sekmesinde de harika öneriler, videolar, 24 kategoriden özel olarak seçilmiş koleksiyonlar ve uygulama listeleri bulunuyor.

Güncelleme sekmesi

Kullanıcılar en sevdikleri uygulamalar ve oyunlarda son güncellemeyle nelerin değiştiğini Güncellemeler sekmesinde hızlıca görebiliyor. Ayrıca geliştirilen arama işlevi ile Bugün, Oyunlar ve Uygulamalar sekmelerindeki editoryal içerikler de arama sonuçlarına dahil ediliyor.

Uygulama sayfası

Uygulamaların kendi sayfaları da önemli değişikliklere uğradı. Artık Geliştiriciler uygulamaları için üç adede kadar video ön incelemesi ve beş adede kadar da ekran görüntüsü ekleyebiliyor. Ayrıca ideolar, başka ülkelerdeki müşterilerin özel bir sürüme sahip olabilmesi için yerelleştirilebiliyor.

Yenilenmiş App Store sadece iOS 11 işletim sistemi içerisinde yer alacak. Bu bakımdan yeni tecrübe için sonbahar aylarını beklemek gerekiyor. Elbette beta programında olanlar an itibariyle deneyimleyebilirler.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim