Anlık Bildirim

Apple 14.3 milyar euroluk vergi borcunu ödedi

Apple, Avrupa Komisyonu tarafından verilen vergi cezasını faiziyle birlikte ödedi. Emanet kasada tutulan paranın akıbeti temyiz yargılamasından sonra belli olacak.

Apple 14.3 milyar euroluk vergi borcunu ödedi Tam Boyutta Gör
 

Avrupa Komisyonu; Apple ile İrlanda hükümeti arasında yıllardan beri süregelen vergi anlaşmasına yönelik soruşturma başlatmış ve Apple'ın Avrupa'daki operasyonlarına karşılık yeterli miktarda vergi ödemediği ortaya çıkmıştı. Soruşturma sonucunda Komisyon, Apple'ın 13.1 milyar euro vergi borcu ödemesine karar verirken Apple bu karara itiraz etmiş ve temyiz makamı olan Genel Mahkeme'ye başvurmuştu.


Borcun tamamını ödedi 

Temyiz incelemesinin tamamlanmasının ve konuyla ilgili nihai kararın verilmesinin birkaç yıl sürebileceği belirtilse de İrlanda hükümeti Apple'dan vergi borcunu tahsil etmeye başlamıştı. İrlanda hükümeti vergi borcu için bir emanet hesabı oluşturmuş ve karar kesinleşene kadar paranın bu hesapta toplanacağını belirtmişti. Bu yılın başında başlayan tahsilat işlemi bugün sona erdi. İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe tarafından yapılan açıklamaya göre Apple 1.2 milyar euroluk kısmı faiz olmak üzere toplamda 14.3 milyar euroluk ödemeyi tamamladı.


Tabi birkaç yıl boyunca hesaptaki paranın (enflasyona bağlı olarak) değerini kaybetmemesi için de bir dizi önlem alınmış durumda. Hesaptaki 13.1 milyar euroluk kısım dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketleri Amundi, BlackRock ve Goldman Sachs tarafından yönetilecek. Şirketler nihai karar verilene kadar söz konusu meblağ ile düşük riskli yatırımlar yapacak. Yatırımlar nedeniyle herhangi bir zararın ortaya çıkması halinde ise İrlanda hükümeti bu zararı karşılayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim