Anlık Bildirim

Apple 2008'den bu yana en güçlü Ocak ayını geçirdi

Apple 2016'nın ilk çeyreği için düşüş beklediğini açıklamıştı olsa da Wall Street analiz uzmanı Brian White ,Apple'ın son 8 yıldaki en güçlü Ocak ayını geride bıraktığını belirtti.
Drexel Hamilton'dan Wall Street analiz uzmanı Brian White, Apple'ın 2008'den beri en iyi Ocak ayını geride bıraktığını belirtti. Analiz bilgilerini direkt olarak Apple tedarikçilerinden sağlayan White, ayrıca 4 inçlik ekrana sahip yeni bir iPhone modelinin üretimine başlandığını ve Mart ayı içerisinde duyurulacağını da not düştü.

Apple aslında 2016'nın ilk çeyreği için satışlarda düşüş yaşanabileceğini açıklamıştı. Yatırımcılar son 13 yılın bir ilki gerçekleşebilir mi diye düşünürken analist White, işin aslının pek de öyle olmadığını açıkladı.

"Apple Monitör'ümüzdeki tüm şirketlerden Ocak ayı için satış raporlarını aldık ve rakamlar normal bir sezondan çok daha iyi gözüküyor" ifadelerini kullanan White, sözlerine şöyle devam ediyor:"Kayıtlara geçmiş en kötü Aralık ayının ardından gelen Ocak ayı 2008'den bu yana en iyisiydi. Kasım ve Aralık aylarındaki önemli düşüşlerden sonra bu performansı görmek bizleri sevindirdi."

İlk çeyrekler genellikle Apple'ın en zayıf çeyrekleri olarak biliniyor. Bu gerçeği White'ın verileriyle beraber düşündüğümüzde, Apple'ın bilerek beklentileri düşük tutmak istediği söylenebilir. Yine de şirket Ocak-Mart çeyreğinin resmi verilerini paylaşmadan bu konuda kesin bir şey söyleyemiyoruz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim