Anlık Bildirim

Apple Car 2019 yılında yollarda olabilir

Apple'ın elektrikli bir otomobil projesi üzerinde çalıştığı artık herkesin malumu ve firmanın yeni mühendis alımlarına bakarak projenin hızlı bir şekilde ilerlediği anlaşılıyor. Bununla birlikte Apple'ın önünde halen uzun bir zaman dilimi var.

Wall Street Journal tarafından firmaya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre geçen yıl Apple, projenin gerçekleşme ihtimali üzerine uzun bir çalışma yaptı ve bu çalışma sonucunda elektrikli aracının piyasaya çıkma şansı olduğuna kanaat getirdi. Apple'ın bünyesinde 600 kişilik bir ekip elektrikli otomobil projesi için çalışıyor ancak projenin hızlandırılması adına bu sayı 1800'e çıkacak. Ayrıca kanuni düzenlemelere uygun hareket edilmesi için gerekli çalışmalar da yapılıyor. 

Apple'ın yeni otomobilinin elektrikli olmasının yanında tamamen sürücüsüz bir yapıda olacağı da iddia ediliyordu. Son bilgiler ise ilk modelin sürücüsüz olmayacağı ancak sürücüye pek çok konuda yardım edecek fonksiyonlara sahip olacağı yönünde. Apple'ın yeni aracının 2019 yılında yola çıkması bekleniyor. 

Masaüstü ve mobil cihaz tarafında çok büyük başarılara imza atan Apple'ın otomotiv sektöründe ne kadar başarılı olacağını kestirebilmek zor zira uzmanlar bugüne kadar firmanın harcadığı enerjiden daha fazlasını otomobil üretimi için harcaması gerektiğini dile getiriyor. 

Mobil cihaz gibi kısa sürede milyonlarca üretilip piyasaya sürülen bir yapıda olmadığı için bir elektrikli otomobili birkaç yüzbin adet üreterek satışa hazır hale getirmek yıllar alabiliyor. Bunun yanında Apple'ın büyük bir tedarik zinciri kurarak üretim yaptığı herkesin malumu. Otomobil üretimi konusunda ise Apple'ın ipleri eline alarak tesislerini kendisinin kurması gerekiyor. Tedarik zinciri konusunda uzman nadir insanlardan birisi olarak gösterilen CEO Tim Cook'un buna nasıl bir çözüm bulacağını zamanla göreceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3617 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim