Anlık Bildirim

Apple Music abone sayısı 13 milyona yükseldi

Apple’ın çevrimiçi müzik sektöründeki en önemli kozu olan Apple Music, istikrarlı bir şekilde büyümesine devam ediyor. Hizmet, 13 milyon abone sayısını da devirdi.

Milenyumun başlarında iPod ve iTunes ile dijital müzik endüstrisine yön vermeye başlayan Apple, bununla birlikte çevrimiçi müzik akışları sektörüne biraz geç adım attı ve rekabette iddialı olmaya çalışıyor. Özel yayınlar ve albüm duyuruları gibi kampanyalar rekabette önem taşıyor.

Firmadan yapılan duyuruda, Apple Music ücretli abone sayısının 13 milyona yükseldiği bildirildi. Son iki ayda iki milyon daha ücretli abone ekosisteme katıldı. Apple’ın hedefi 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşabilmekti ancak ivmeye bakıldığında yıl sonunda en fazla 20 milyon civarında aboneye sahip olabileceği tahmin ediliyor.

1 milyar cihaz sayısı ile iOS ekosistemi, Apple Music için büyük bir potansiyel taşıyor ancak pek çok kullanıcı hali hazırda Spotify, Rdio, Deezer gibi hizmetlere abone durumda. Apple’ın öncelikle bu müzikseverleri kendi hizmetine kazandırması gerekiyor.

Uzmanlar yine de, Apple Music hizmetinin rakiplerinden daha hızlı büyüdüğünü ifade ediyor. Spotify’nin 10 milyon kullanıcıya ulaşması, tam 6 yılını almıştı. Apple’ın donanım tarafındaki gelir kaybına rağmen, Hizmetler tarafında yüzde 20 civarında büyüme sağlaması; Apple Music, iTunes, iCloud gibi servislerin büyümesi ile doğru orantılı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4352 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, apple music ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim