Anlık Bildirim

Apple, Retina ekran ve 18mm kalınlığa sahip yeni nesil Macbook Pro'yu tanıttı


Yenilenen Macbook Air ve Macbook Pro'ların ardından Apple'ın büyük donanım duyurusu yeni nesil Macbook Pro, WWDC 2012'de resmiyet kazandı. Söylentilerde bahsedildiği gibi 220ppi piksel yoğunluğuna sahip bir Retina ekranla gelen Cupertino merkezli üreticinin yeni dizüstü bilgisayarı, birçok yönüyle tüketicileri etkilemeyi başarıyor.
2880 x 1800 piksel çözünürlüklü 15.4 inç büyüklüğünde ekran, 18mm kalınlık, 2kg ağırlığında tasarlanan yeni Macbook Pro, bu çözünürlükte bir ekranın hakkını vererek yüksek kontrast oranı sunacak ve diğer dizüstü bilgisayar ekranlarına oranla daha mat olacak. Apple, yeni Retina ekranı avantajlarından yararlanılabilmesi için işletim sisteminin çekirdek uygulamalarını yüksek çözünürlüğe uygun hale getirdi ve onlara çok yakında Final Cut Pro, Aperture, Photoshop, AutoCAD, Diablo 3 ve çok daha fazlası katılmış olacak. Donanım için gerekli destek en kısa sürede sağlanacak.
Retina ekranlı Macbook Pro'ya; 2.7GHz hızında Turbo Boost ile 3.7GHz çıkabilen dört çekirdekli yeni Ivy Bridge i7 işlemci, NVIDIA'nın Kepler mimarili GT650 ayrık grafik yongası, 16GB'a kadar çıkabilen 1600MHz hızında RAM, 768GB'a yükseltilebilen SSD, iki Thunderbolt, iki USB 3.0 portu ve yeni gelişmiş HDMI portu eşlik edecek.
7 saat pil ömrüne sahip olacak yeni cihazda, HD FaceTime kamerası, çoklu dokunmatik destekli cam Trackpad, arkadan aydınlatmalı tam klavye, çift mikrofon, gelişmiş hoparlörler, Wi-Fi 802.11n ve daha ince MagSafe 2 güç girişi de yer alacak.
Bugün OSX Lion ile satışa sunulacak yeni nesil Macbook Pro'yu satın alırsanız OSX Mountain Lion çıktığında ücretsiz bir kopyasına erişebileceksiniz. Fiyatlandırma eklenen donanıma göre 2199$ ve 2799$ arasında olacak. Apple yöneticilerinin şimdiye kadar yaptıkları en iyi bilgisayar olarak nitelendirildiği bu cihaz, bakalım donanım ve fiyatıyla tüketicileri tatmin edebilecek mi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25656 kez okundu.
40 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim