Anlık Bildirim

Apple Watch detayları netleşiyor

Apple Watch detayları netleşiyor

Apple'ın Eylül başındaki iPhone 6 lansmanı ile birlikte görücüye çıkarmasına rağmen Apple Watch akıllı saati ile ilgili özellikleri sır gibi saklıyor. Ancak üçüncü taraf geliştiricilere yönelik WatchKit yazılım geliştirme platformunun yayımlanması ile yavaş yavaş cihazın donanımı da belirginleşmeye başladı. 

Tim Cook'un kullanıcılara bir gün civarında kullanım süresi sunacağına dair üstü kapalı yaptığı açıklama sonrasında Apple Watch'ın yoğun kullanımda bir gün, normal kullanımda ise iki veya üç gün gidebileceği tahminleri yapılmıştı. 

WatchKit üzerinde yapılan ilk incelemelerde ise cihazın iki farklı çözünürlüğe sahip olacağı ortaya çıktı. 38mm kasaya sahip olan versiyonda 272x340 piksel çözünürlük bulunuyor. 42mm kasaya sahip olan versiyonda ise 312x390 piksel ekran çözünürlüğü yer alıyor. 

WatchKit platformu ise Apple Watch'ın baskıya duyarlı dokunmatik panel, bildirimler, kısa süreli bilgi gösterimi gibi özelliklerini anlamayı ve bunlara göre uygulama geliştirmeyi sağlıyor. Şimdilik deneysel aşamada olduğu için ilk uygulamalarda sadece arayüzden ibaret bir durumda. Gelecek yıl başlarında platformun gelişmesi ve uygulamaların daha dişe dokunur bir yapıya bürünmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
844 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple Watch, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim