Anlık Bildirim

Apple Watch hayat kurtardı

Apple Watch hayatınızı kurtarabilir mi? Dennis Anselmo isimli bir Apple Watch kullanıcısı, Watch'ın kalp atış hızını ölçen algılayıcısı yardımıyla olası bir kalp krizinden kurtuldu.
Apple'ın çıktığı andan itibaren piyasayı ele geçiren akıllı saati Watch, Kanada'lı bir adamın hayatını kurtardı. Dennis Anselmo isimli kullanıcı Apple Watch'ın kalp atış hızını ölçen algıyacısı sayesinde muhtemel bir kalp krizinden kurtuldu.

62 yaşındaki Kanadalı bu olayı geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yaşadı. Olay anında iş yerinde çalıştığını belirten Anselmo,"Berbat hissediyordum, sanki çok kötü bir soğuk algınlığım varmış gibiydi. Yaklaşık 10 dakika çalıştıktan sonra asistanıma biraz oturmam gerektiğini söyledim." ifadelerini kulanıyor.

Anselmo dinlenmeye koyulduğu sırada henüz yalnızca iki hafta önce satın aldığı Apple Watch'ını kurcalamaya başlamış. Kalp atış hızının normalde oldukça düşük olduğunu belirten Anselmo, akıllı saatinde 210 değerini görünce bir şeylerin yanlış gittiğini hemen anlamış ve asistanına derhal bir ambulans çağırmasını söylemiş.

Ambulans geldiğinde 62 yaşındaki Kanadalı'nın gerçekten de kalp krizi geçirdiği farkedilmiş. Ambulans görevlileri tarafından hemen hastaneye kaldırılan Anselmo'nun damarlarındaki tıkanıklık da temizlenmiş. Doktorlar eğer Anselmo hastaneye gelmek yerine diğer herhangi bir insanın yapacağı gibi evine gitseydi ölümcül ikinci bir kalp krizi daha geçirme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtmişler.

Dennis Anselmo, The Sun'a yaptığı açıklamalarda oldukça büyük bir saat fanatiği olduğunu ancak son zamanlarda yalnızca Apple Watch kullandığını belirtiyor. Anselmo'nun eşi kocasının bir Apple Watch almasına da bir hayli karşı çıkmış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4544 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim