Anlık Bildirim

Apple bu kez de iOS için Office uygulamasından gelir payı istiyor


Microsoft'un kendi ödeme sistemini eklediği SkyDrive güncellemesinin App Store kurallarına takılarak reddedilmesi sonrası şimdi de diğer bir uygulama problem yaşamaya başladı. 

Gelecek yıl App Store üzerinde yayınlanması beklenen Microsoft Office, hem masaüstünden hem de uygulama içerisinden erişilebilecek 365 abonelikleri satmaya başlayacak. Apple geliştirici kuralları gereği bu uygulamanın da gelirin yüzde otuzunu paylaşması gerekiyor. 

Ancak Office, Microsoft için önemli gelir kaynaklarından birisi. Ayrıca uygulamanın popülaritesi iOS kullanıcı sayısına da doğrudan etki edecek. Gelirden pay vermek Microsoft için çok da hoş karşılanan bir durum olmayacaktır. 

Microsoft bu bakımdan dağılımı iyileştirilmesi için Apple ile anlaşma zemini arıyor. Ancak Apple taviz vermemekte kararlı. Bugüne kadar bu tür bir esneklik tanımayan Apple, kural kuraldır felsefesini güdüyor. Zira Microsoft için yapılan bir esneklik diğer geliştiricileri olumsuz etkileyecektir. 

Apple konu ile ilgili olarak kuralları adil bir şekilde belirlediklerini ve ücretli servislerin gelirden belirli bir pay vermesi gerektiğini belirtiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1301 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim