Anlık Bildirim

Apple hisseleri üç gün içinde ikinci rekorunu kırdı

Çarşamba günü 140$’ın üstüne çıkarak tarihi seviyeye ulaşan Apple’ın hisse değeri bugün yeniden rekor seviyeye ulaştı. Şirket geçen yıl yaşanan düşüşün izlerini tamamen silmiş gibi görünüyor.

Apple hisseleri üç gün içinde ikinci rekorunu kırdı Tam Boyutta Gör
 

2015 Yılını 234 milyar dolarlık rekor kazançla kapatan Apple geçtiğimiz yıl beklediği satış rakamlarına ulaşamamış ve şirketin 2001’den beri süren, her yıl bir önceki seneye göre daha fazla kazanç elde etme geleneği son bulmuştu. Şirket her ne kadar 2016’da kendisi için beklenmeyecek derecede kötü bir dönem geçirmiş olsa da kasım ayından itibaren toparlanma sürecine girmiş ve 2017’nin ilk çeyreğini gelir rekoruyla kapatmayı başarmıştı.

Son zamanlarda adı sık sık eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8 ile anılan şirket, hisse değeri bazında uzun zamandır yaptığı çıkışı sürdürdü ve bugün yeni bir rekora imza attı. Gün içerisinde şirkete ait hisse değeri 140.49$ ulaşırken sadece bir gün önce ulaşılan 140.46$ rekor kırılmış oldu. Böylece piyasa değerini 738 milyar doların üstüne çıkaran şirket, yaklaşık 592 milyar dolarlık değere sahip olan Alphabet ve 500 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Microsoft’la arasındaki farkı biraz daha açtı.

iPhone 8 Heyecanı Şirkete Değer Kazandırıyor 

Analistlere göre şirket hisselerinin bu denli yükselmesine neden olan asıl şey iPhone 8 hakkında büyük beklentiler ve iyimser tahminler. OLED ekran, kablosuz şarj desteği gibi yeniliklerle geleceği tahmin edinilen iPhone 8’e dair son zamanlarda oldukça fazla iddia ortaya atılmış olsa da piyasaya sürülen ilk iPhone’un 10.yılını kutlayan şirket henüz iPhone 8 hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

Uzmanlar artan beklentilerle birlikte Apple’ın hisse değerinin 150$ ile 185$ arasında bir yere konumlanmasını bekliyor. Tabi eğer şirket beklentileri karşılar ve hem Wall Street analistlerinin hem de yatırım bankalarının tahminlerinde olduğu gibi satış rakamlarını arttırmayı başarırsa bu hisse değerlerinin bu aralığın üstüne bile çıkabileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4524 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple hisse ve iphone 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim