Anlık Bildirim

Apple'ın 1993'te tanıttığı ancak piyasaya sürmediği W.A.L.T. isimli telefon çalışırken görüntülendi

Teknoloji devi Apple'ın 1993 yılında tanıttığı ve o günden sonra da piyasaya sürmediği W.A.L.T. isimli telefonun, çalışır halinin videosu ortaya çıktı. İşte cihazın özellikleri.
Apple'ın 1993 yılında W.A.L.T. isimli bir masaüstü telefon geliştirdiğini birçok kişinin bilmemesi normal. Zira şirket Wizzy Active Lifestyle Telephone olarak adlandırdığı bu modeli tanıttı ancak piyasaya sürmedi. Cihazın videosu yıllar sonra Sonny Dickson tarafından yayınlandı.

Neden satışa sunulmadığı bilinmiyor

Bir masaüstü telefon ve faks makinesi olarak çalışan W.A.L.T., dokunmatik ekranı, yerleşik adres defteri, arayan kimliğini gösterme özelliği ve ekran kalemi ile o yıllar için oldukça etkileyici özelliklere sahip. Ayrıca cihaz el yazısı tanıma, çevrimiçi bankacılık erişimi ve hatta zil seslerini kişiselleştirmeye bile izin veriyordu.

W.A.L.T. adlı bu telefonun, Mac'lerde olduğu gibi klasik beyaz prototipi 2012 yılında eBay'de 8.000 dolara satılmıştı. Bugünün şartlarına göre ilkel bir cihaz gibi görünse de 1993 yılı göz önüne alındığında, iPhone'un atası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Şirketin bu cihazı neden satışa sunmadığı ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim