Anlık Bildirim

Apple'ın kablosuz şarj standı AirPower'ın neden geciktiği belli oldu

Apple'ın merakla beklenen kablosuz şarj standı AirPower'ın, yeni iPhone lansmanında tanıtılması bekleniyordu. Etkinlikte hiç bahsi bile açılmayan cihazın neden geciktiği ortaya çıktı.
Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone'lar dışında hiç kuşku yok ki merakla beklenen bir diğer ürünü kablosuz şarj standı AirPower diyebiliriz. Şirketin 12 Eylül tanıtım etkinliğinde hiç bahsetmediği bu cihaz, kimilerine göre piyasaya sürülmeyecekti. Ancak gelen son haberler AirPower'ın yaşanan bazı aksaklıklar sonucu geciktiğini gösteriyor.
Geçtiğimiz yıl iPhone X ile birlikte duyurulan AirPower, üç Apple cihazını aynı anda şarj edebilecek bir kablosuz şarj standı olarak tanıtıldı. Şirket AirPower'ın en iyi kablosuz şarj cihazlarından biri olmasını istediği için geliştirme ekibinin yaşadığı bazı teknik sorunların cihazın piyasaya sürülememesine neden olduğu belirtiliyor.

Geliştirme aşamasında sorunlar yaşandı

Aynı anda hem iPhone'ları hem de Apple Watch akıllı saatleri şarj edecek şekilde tasarlanan cihaz, iOS entegrasyonu ile şarjdaki cihazların pil seviyelerini gösterecek şekilde programlanmıştı. 9to5mac'in haberine göre tam da bu noktada yaşanan teknik sorunlar AirPower'ın yeni iPhone lansmanına yetişmesini geciktirdi.
Ancak şirket kablosuz şarj standını geliştirmeye devam ediyor zira iPhone Xs'nin başlangıç klavuzunda: "iPhone'u AirPower'a veya Qi sertifikalı bir kablosuz şarj cihazına bakacak şekilde yerleştirin. Ayrıca, iPhone'u şarj etmek ve aksesuarları bağlamak için Lightning konektörünü de kullanabilirsiniz." şeklinde bir ibare yer alıyor. Şimdilik cihazın ne zaman satışa sunulacağına dair bir ayrıntı yok fakat, Apple'ın önümüzdeki ay yeni iPad ve Mac'ler için düzenleyeceği etkinlikte AirPower'ın son durumu ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim