Anlık Bildirim

Apple logo çalmakla suçlanıyor

Teknoloji devi Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansında tanıttığı bir özelliğin ikonunda kullandığı logonun çalıntı olduğu iddia ediliyor. Gelişmenin detayları haberimizde.
Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansında (WWDC), iOS 12'nin birçok yeni özelliğini tanıtmıştı. Bu özelliklerden biri de kullanıcıların, Apple'ın sanal asistanı Siri için kendi komutlarını oluşturmasını sağlayan Shortcuts (Kısayollar) özelliğiydi. Şirketin bu yeni özelliği için tasarladığı logonun çalıntı olduğu öne sürülüyor.

Shift: 200 bin dolar tazminat istiyoruz

Çok fazla duyulmamış bir teknoloji şirketi olan Shift, Apple'ın logolarını çaldığını ve bunu iOS 12'nin Shortcuts özelliğinde kullandığını iddia ediyor. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada: "Apple dünyanın en zengin şirketlerinden biri ve tasarım odaklı bir firmanın logomuzu kopyalamasını anlayamıyoruz." ifadelerini kullandı.
Apple'ın Shortcuts logosu kavisli kenarlara sahip iki karenin üst üste konumlandırılması ile oluşturulmuş. Shift'in logosunun ise daha keskin ve sekiz rakamını çağrıştırdığını görüyoruz. İki logo arasında benzerlik mevcut fakat bu durumun çalıntı olup olmadığını söylemek zor. Shift, Apple'ın logoyu kullanabileceğini fakat bunun için 200 bin dolar tazminat ödemeleri gerektiğini açıklarken, Apple kanadından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5809 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, shift ve çalıntı logo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim