Anlık Bildirim

Apple mağazalarında dokunmatik masalar ziyaretçilerini bekliyor

Apple için ayrı bir öneme ve potansiyele sahip olan 3D Touch dokunmatik hassasiyet teknolojisi, fiziksel Apple mağazalarında da ön plana çıkmaya başladı.

Bu yılın iPhone 6S serisinde en çok öne çıkan ve Apple'ın ciddi yatırımlar yaptığı görülen özellik 3D Touch dokunmatik teknolojisi oldu. Daha önce Force Touch adıyla ilk kez Huawei tarafından kullanıldığını gördüğümüz bu teknoloji parmağın baskı seviyesini algılayarak çeşitli komutlar çalıştırabiliyor. 

Dokunmatik ekran üzerinde özel optimizasyonlar gerektiren Force Touch teknolojisi, parmağın hafif veya sert bir şekilde temasını algılayarak iki farklı fonksiyon eda edebiliyor. Apple'ın 3D Touch teknolojisinde ise ekrana hafif, orta sert veya sert şeklinde 3 farklı temas söz konusu ve bu temasa göre de 3 farklı komut çalıştırılabiliyor. Örneğin mail listesine hafif dokunuş ilgili gönderinin bir önizlemesini ekrana getirirken, sert dokunuşla gönderiye girerek cevap yazabilmek mümkün oluyor. Ya da bir oyunda hafif dokunuş silahınızı ateşlerken,sert dokunuşla yakınlaştırma yaparak ateşe devam edebiliyorsunuz. 

Apple, iOS 9 işletim sistemindeki çekirdek uygulamalarını 3D Touch için optimize etmişti. Üçüncü taraf geliştiriciler ise gerek uygulama olsun gerek oyun olsun yavaş yavaş 3D Touch teknolojisine uyum sağlamaya başladı. Bununla birlikte firma fiziksel olarak da yeni teknolojisini sergilemeye karar verdi. 

New York ve San Fransisco'daki iki Apple mağazasına 3D Touch özelliğini tanıtabilmek amacıyla dokunmatik yüzeye sahip masalar yerleştirildi. Bu yüzeylere iPhone 6S modelleri entegre edilmiş ve üzerinde bir su animasyonu oynatılıyor. iPhone 6S modellerinin ekranında ise balık temalı animasyonlu bir duvar kağıdı bulunuyor. Ziyaretçiler ekrandaki balık ile etkileşime geçtiğinde balık yüzerek ekrandan çıkıyor ve masanın yüzeyindeki su animasyonu dalga efekti oynatmaya başlıyor. 

Dünyada bir ilk olarak gösterilen bu sergi yöntemi teknoloji çevrelerinde de ilgi uyandırmış durumda. Şimdilik bu serginin sadece bu iki mağazaya özgü kalacağı belirtiliyor ancak sonrasında diğer mağazalara gidip gitmeyeceği ile ilgili bir bilgi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim