Anlık Bildirim

Apple, ortaya çıkan yeni patentlere göre "yüzük" çalışmalarını sürdürüyor

Apple, ortaya çıkan yeni patentlere göre 'yüzük' çalışmalarını sürdürüyor
 
Akıllı saati Watch ile giyilebilir akıllı cihaz pazarına giriş yapan Apple, ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan "yüzük" formundaki cihazı üzerinde çalışmaya devam ediyor.
Bu konuda ortaya çıkan yeni patentler, Apple'ın "Watch" ve "Pencil" göz önüne alındığı zaman "Ring" olarak isimlendirmesi beklenen giyilebilir cihazını gözler önüne seriyor. Üzerinde mikrofon (Siri entegrasyonu), hareket sensörleri, kamera ve 5 cm çapında ekran ya da dokunmatik kontrol yüzeyi taşıdığı görülen cihaz, bu sayede Apple TV, iPad ya da iPhone gibi ürünleri kontrol etme noktasında yeni bir sürecin kapılarını aralayabiliyor.
Kickstarter ve Indiegogo üzerinde birçok benzerini gördüğümüz Apple Ring, kağıt üzerinde Apple Watch ile benzer bir şarj sistemi taşıyor ve anlık sağlık verileri için nabız ölçümü gerçekleştirebiliyor. Force Touch ya da yeni adıyla 3D Touch teknolojisini kullanması ve bu sayede basınca duyarlı kontrol sunması beklenen yüzük formundaki giyilebilir bilgisayar, gücünü dahili işlemcisinden alarak bağımsız işlemler de gerçekleştirebiliyor. Cihazda ayrıca bir de ön kamera yer alıyor.
Patent çizimlerine göre işaret parmağına takılıp baş parmak ile yönetilmesi için tasarlanan Apple Ring, ivme ölçer ve jiroskop birimleriyle ise kişilerin el hareketleriye yazılar yazabilmesine imkan tanıyabiliyor. Taptic Engine ile dokunma hareketleri ya da bildirimler odağında titreşim verebileceği belirtilen yüzük, "WiFi, hücresel internet, Bluetooth ile NFC" kablosuz bağlantı teknolojilerine de sahip olacak. Bu teknolojiler diğer Apple ürünleri ile bağlantı yanında Apple pay gibi işlemler için de kullanılabilecek. Ayrıca belgeler içerisinde yer alan bilgiye göre el sıkışırken dahi verilen sesli onay ile yüzükler arasında para transfer edilebilecek. 
Titanyum ya da altın gibi materyaller ve farklı renk seçenekleri ile üretilebileceği söylenen giyilebilir bilgisayar, gerilebilir silikon malzeme ve elektrik kontrollü çalıştırıcıyla da iç boyutunu kişinin parmağına göre ayarlayabilecek. Apple Ring aynı zamanda uygulama desteğiyle akıllı ev ürünleri ve CarPlay kullanan otomobil modellerine de hükmedebilecek.
Apple Ring'in markete çıkıp çıkmayacağı hakkında şimdilik somut bilgiler yer almıyor. Teknik altyapısı ile Apple Watch'dan fazlasını sunamadığı görülen cihaz, yine de oldukça ilginç bir teknolojik oyuncak olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Apple, ortaya çıkan yeni patentlere göre 'yüzük' çalışmalarını sürdürüyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4078 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, bilgisayar ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim