Anlık Bildirim

Apple, ultra pahalı iPhone X'a rağmen Çin pazarında büyümeye devam ediyor

ABD'deki iPhone X satışları beklentilerin çok altında olabilir, ancak bu dünyadaki her pazar için geçerli değil. Apple'ın yüksek fiyat politikasına rağmen Çin pazarında büyüdüğü raporlandı
Apple, izlediği yüksek fiyat politikasına ve Çin akıllı telefon pazarındaki krize rağmen yükselişine devam ediyor. Counterpoint Research tarafından sunulan verilere göre Apple, 2017'nin ilk çeyreğinde %10 olan Çin pazar payını, bu yılın ilk çeyreğinde %14,3'e çıkarmış durumda.

Apple'ın büyümesi devam edebilir

Analist şirkete göre, halihazırdaki iPhone modellerinin yeni modellere yükseltilecek olmasının sonucu olarak Apple'ın büyümesinin yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. Counterpoint Research yetkilisi yaptığı açıklamada: "Apple, Çin'de son iki yıl içinde yeni modellere geçmeyen büyük bir kullanıcı kitlesine sahip. Şirket önümüzdeki çeyreklerde yapacağı promosyonlarla daha da büyümeye devam edecek." ifadelerini kullandı.
Apple'ın, 2018 yılında üç farklı iPhone modelini satışa sunması bekleniyor. Bunların arasında özellikle Çin gibi pazarlara hitap eden daha ucuz modeller de olacak. Analistlere göre bu hamle, dev şirketin Çin akıllı telefon pazarındaki konumunu daha da yukarılara taşıyabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim