Anlık Bildirim

Apple ve A123 arasındaki kavga tatlıya bağlandı

Yılın başlarında Apple'ın önemli batarya projeleri üzerinde çalışan 5 mühendisini ikna ederek elinden aldığını iddia eden A123 Systems hukuk mücadelesi başlatmıştı. Ancak Apple işin mahkemeye gitmesini engelledi. 

Li-Ion bataryalar ve enerji depolama istasyonları geliştiren A123 Systems firması, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki sektörlere hitap ediyor. Firma Apple'ın 5 mühendisini aldıktan sonra büyük bir batarya bölümü kuracağını ve aynı sektörlere yöneleceğini, bunun da haksız rekabete yol açacağını savunuyor. 

Firma çalışanların maillerini inceledikten sonra Apple tarafından ikna edildiklerini anlamış ve sonrasında da yerel mahkemelere bunun engellenmesi için şikayette bulunmuştu. Ancak Apple'ın firmaya nasıl bir teklifle gittiği bilinmiyor. 

Apple'ın artık elektrikli araçlar üzerinde çalışmaya başladığı herkes tarafından kabul ediliyor. Sadece A123 Systems değil Tesla'dan da batarya mühendisleri transfer eden Apple, kadrosunu gittikçe genişletiyor. Ancak elektrikli araç projesi neler içeriyor ve ne zaman hayata geçirilmesi planlanıyor şimdilik bir sır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3400 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim