Anlık Bildirim

Apple ve Dash geliştiricisi arasındaki kavgada yeni gelişmeler

Kurallarının çok katı olması ile bilinen Apple, popüler olmasına rağmen sahte olumlu yorumlar attırdığını tespit ettiği Dash uygulamasını ve geliştiricisini affetmedi.

Geçtiğimiz günlerde popüler API doküman tarayıcısı Dash’in ani bir şekilde App Store mağazasından kaldırılmasının yankıları duyulmuştu. Apple konunun aldatmaya yönelik hareket olduğunu ifade ederken, geliştirici de Apple’ı suçlamıştı. Olay öyle büyüdü ki pazarlama şefi Phil Schiller bile tartışmaya dahil olmuş durumda.


Dash

Bilindiği gibi Apple, uygulamalarda sahte yorumlar olduğunu ve geliştiricinin diğer uygulamalara olumsuz yorum yaparak adil rekabetin dışına çıktığını ifade etmişti. Geliştirici Bogdan Popescu da kaldırma kararının haksız ve taraflı olduğunu duyurmuştu. Apple ise bu iddianın altında kalmadı ve konuyu derinlemesine araştırarak yeni bulgular ortaya çıkardı.

Schiller’ın da bizzat dahil olduğu araştırma sonucunda Popescu’nun iki geliştirici hesabında 25 uygulamasının olduğu ve yaklaşık 1000 civarında sahte olumlu yorum yaptırdığı anlaşılmış. Ayrıca rakip uygulamalara da olumsuz yorumlar yaptırdığı tespit edilmiş. Apple aslında iki yıl önce geliştiriciye ilk uyarısını göndermiş ancak geliştirici bunu göz ardı ederek işine devam etmiş. Sonrasında da kapatılma kaçınılmaz olmuş.

Apple’ın kararı değiştirilemiyor ve Popescu’nun uygulamaları bir daha gün yüzü göremeyecek. Geliştiricinin iki hesabı da iptal edildi. Tüm bu yaşanan gelişmeler sonrasında Popescu ifadelerini değiştirdi ve sahte yorumlara bir akrabasının sebep olduğunu iddia etti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim