Anlık Bildirim

Apple yılın ikinci çeyreğinde 47.5 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi

Haziran sonu itibariyle yılın ikinci üç aylık dönemi geride kalırken, sektör devlerinin mali çeyrek raporları yavaş yavaş gelmeye başladı. Sırada merakla beklenen Apple'ın satış rakamları var. 

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ikinci üç aylık döneminde 47.5 milyon iPhone satışı gerçekleştirildi ve yıl bazında yüzde 35 civarında bir artış elde edildi. Ancak geçen yılın son çeyreğinde 74 milyon, bu yılın ilk çeyreğinde 61 milyon iPhone satışına göre yılın ikinci çeyreğinde dönemsel düşüşler devam ediyor. 

Geçen yıl itibariyle düşüş trendine giren iPad halen düşüşünü sürdürüyor. Yılın ikinci çeyreğinde 10.9 milyon adet satan iPad, yıl bazında yaklaşık yüzde 20, çeyrek bazda ise yaklaşık yüzde 10 azalma yaşadı. 

Hem yıl bazında hem de çeyrek bazda küçük de olsa artış gösteren tek kategori Mac bilgisayarları oldu. 4.7 milyon Mac satışı ile kategori yıllık bazda yüzde 7, çeyrek bazda yüzde 5 arttı. 

Apple'ın çeyrekteki toplam geliri ise 49.6 milyar dolar oldu. Apple tarihindeki en fazla gelirin geldiği ikinci çeyrek dönemi bu yıl yaşandı. Yıllık bazda yüzde 33 artış kaydedildi. Ancak çeyrek bazda azalma oldu. Uluslararası satışlar gelirin yüzde 64'ünü oluşturdu.

Apple'ın ikinci çeyrekteki net karı 10.7 milyar dolar olurken, kasasına 15 milyar dolarlık nakit akışı sağladı. Firmanın toplam nakit birikimi ise tarihinde ilk kez 200 milyar doları geride bıraktı. Ancak üçüncü ayını dolduran Apple Watch ile ilgili bir satış rakamı verilmedi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3209 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim