Anlık Bildirim

Apple yılın ilk çeyreğinde beklentileri aşabilir

Samsung, Galaxy S6 serisi ile Nisan ayından itibaren Apple'a darbe vurmaya hazırlanırken, Apple yılın ilk üç ayında yine beklentileri aşarak rekor iPhone satışlarına imza atabilir. Yeni analizler bu yönde.

Yılın ilk çeyreği genelde teknoloji devlerinin sessiz kaldığı bir dönemdir. Genelde akıllı telefon pazarında satışlar Nisan ayında başladığı için ilk üç ay Apple'ın büyük avantajı oluyor. Bu yıl da öyle olacak. 

Analizlere göre yılın ilk üç çeyreğinde toplamda 56 milyar dolar gelir bekleniyor. Böylece piyasaya beklentisi 1 milyar dolar aşılmış olacak. Ayrıca iPhone satışlarında yüzde 5, hisse senetlerinde de yüzde 2 beklentilerin aşılması bekleniyor. 

Apple'ın yılın ilk çeyreğinde 54-58 milyon arasında iPhone satışı yapması bekleniyordu. Ancak yeni analizlerle birlikte beklenti 56-60 milyon arasına yükselmiş durumda. Önceki yıl aynı çeyreğe göre yüzde 40 civarında bir artış söz konusu. 

Apple ayrıca Mac satışları konusunda da yükseliş yaşayacak. Ancak uzun süredir düşüşte olan iPad ailesi yine kan kaybından kurtulamayacak. Geçen yılın son çeyreğinde Apple, 74 milyon iPhone satışı ve 18 milyar dolar net kar ile rekor kırmıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim