Anlık Bildirim

Apple'ın Çin'de başı dertten kurtulmuyor. Şimdiki sorun "Siri"

İlginç bir patent davası bu sefer Çin’den geldi. İlginç diyoruz çünkü şimdiye kadar ismini duymadığımız Shangi Zhi Zhen Internet Technology isimli firma, Apple’ın 2010 yılında Siri Inc.’i satın alarak 2011 yılında iPhone 4S ile kullanmaya başladığı akıllı sesli asistanı Siri’de kendilerine ait olan patenti ihlal ettiği gerekçesiyle Shangai mahkemesinde Apple'a karşı patent ihlal davası açtı.
Firmanın basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Apple ile Mayıs ayında iletişime geçmeye çalıştıkları ancak herhangi bir cevap alamadıklarını, bu sebeplerle dava başvurunun Haziran ayında yapıldığı belirtildi. Açıklamada dava sebebinin Xiao i Robot isimli Siri benzeri sistem için ellerinde olan patentin Apple tarafından ihlal edilmesi olduğu dile getirilirken; amaçlarının dünyanın en değerli şirketine karşı fikri haklarını korumak olduğu ifade edildi.
Apple cephesinden şimdilik herhangi bir açıklama gelmez iken, Zhi Zhen müşterileri arasında China Mobile ve China Telecom Corp gibi firmalar olduğunu belirtelim. 
Hatırlanacağı üzere Apple, kısa bir süre önce Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde "iPad"'in isim hakkı için Çin'li Proview firmasına 60 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3747 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple ve
2 etiket daha patent siri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim