Anlık Bildirim

Apple’ın Çin’deki davasında ilginç gelişmeler

Apple’ın patent ihlali suçlamasıyla zor durumda kaldığı ve iPhone 6 satışlarının kısmi olarak durdurulmasına kadar gidebilecek olan hukuki süreçte, ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Bir süre önce Çin’de iPhone 6 serisine karşı açılan patent ihlali davası gündeme bomba gibi düşmüştü. 100C adında bir akıllı telefonu olan Baili adındaki şirket, tasarımını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Apple hakkında Pekin patent ofisine şikayette bulunmuştu. Patent ofisi de, başvuruyu haklı bularak, iPhone 6 serisinin Pekin’de satışının yasaklanması yönünde görüş bildirmişti. Olayın geri planında ilginç ayrıntılar var.

WSJ tarafından yapılan araştırmaya göre, en son 2014 yılında 100C akıllı telefon modelini piyasaya süren Baili, sonrasında hiç bir model üretmemiş. Sadece eline bazı patentler olan bir firma görünümünde. Ana şirket Digione ise, bir süre akıllı telefon pazarında boy göstermiş ve sonrasında hatalı cihazlar nedeniyle pazardan çekilmiş. Firmanın belirttiği adreslerde herhangi bir ofisinin olmadığı görülmüş ve ilgili telefon numarasına da ulaşılamamış.

Baili ve Digione, davayı yürüten avukatı haricinde herhangi bir şekilde temsil edilmiyor. Avukat Andy Yang, yakın zamanda iPhone 6S serisini de davaya eklemek için çalışmalar yapıyor. Yang, hukuk mücadelesinin artarak süreceğini ifade ediyor.

Yapılan araştırma sonucunda, Baili’nin Apple’ı köşeye sıkıştırarak uzlaşmaya ikna etmesi ve sonucunda önemli bir miktar para koparması amacını taşıdığı anlaşılmış. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında son iki nesil iPhone modellerinin satışının yasaklanması, Apple’a büyük bir darbe vurabilir.

Dava sadece Pekin sınırları içerisinde olsa da, nihai karar emsal tutularak diğer eyaletlerde de benzer davalar açılabilir. Şu anda herhangi bir yasaklama söz konusu değil ve Apple’ın üst mahkemelere başvurusu sonuçlanana kadar da beklenmesi gerekiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim