Anlık Bildirim

Apple’ın öğrenciler için ilk "iOS Uygulama Geliştirme Merkezi" bugün açıldı

Öğrencilerin yazılım alanında kendilerini yetiştirmelerine katkı sağlamak için bugün İtalya'da "iOS Uygulama Geliştirme Merkezi"ni açan Apple, kursiyerlere ücretsiz iPhone, iPad ve Macbook veriyor.
Apple’ın öğrenciler için ilk 'iOS Uygulama Geliştirme Merkezi' bugün açıldı
 
Geride bıraktığımız ocak ayında bir araya gelen Apple CEO’su Tim Cook ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi, gençlerin yazılıma teşvik edilmesi ve gelişme anlamında yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılması adına uygulama geliştirme merkezi açmaya karar verdiler.
İtalya’nın Napoli şehrinde hayata geçirilen merkez 1225 yılında açılan ve dünyanın en eski üniversiteleri arasında gösterilen Napoli Federico 2 Üniversitesi'nde yer alıyor. İngilizce olarak 9 ay ücretsiz şekilde sürecek kursta öğrencilere kendi uygulamalarını geliştirmeleri için pratik beceriler ve eğitimler verilecek.

Kursa katılanlara ücretsiz iPhone, iPad ve Macbook 

The Guardian’da yer alan habere göre iOS Uygulama Geliştirme Merkezi’ne 11 gün içerisinde yaklaşık 4 bin kişinin müraacat ettiği ancak sadece 200 öğrencinin kabul edildiği ifade ediliyor. Merkezle fazlasıyla ilgilendiği belirtilen Apple’ın duvarların renginden en ince ayrıntıya kadar bilgi aldığı söyleniyor.
Apple’ın öğrenciler için ilk 'iOS Uygulama Geliştirme Merkezi' bugün açıldı
 
Sınıfların duvar veya kapılarla bölünmediği açık sınıf uygulamasını benimseyen Apple, üstelik kursa katılmaya hak kazanan her öğrenciye iPhone, iPad ve Macbook hediye ediyor. Merkezin tüm dünyadan herkesin hizmetinde olduğu ancak ilk etapta İtalyan öğrencilere öncelik verileceği, gelecekte merkezin kapasitesinin giderek arttırılacağı dile getiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim