Anlık Bildirim

Endonezya'da dijital reklam panosunda yetişkin içerikli video oynatan kişi yakalandı

Kısa süre önce Endonezya'daki bir reklam panosunu hack'leyerek yetişkinlere yönelik video yayınlayan şüpheli yakalandı. Suçunu itiraf eden adamın hack'leme yöntemi ise oldukça ilginç.
Kısa süre önce Endonezya’nın başkenti Cakarta’nın güneyindeki elektronik reklam panosu gizemli bir şekilde hack’lenmiş ve yoğun trafikte 5 dakika boyunca yetişkinlere yönelik video gösterimi yapılmıştı. Belediye binasının yakınlarında gerçekleşen olay neticesinde polisler ancak elektrikleri keserek duruma müdahale edebildiler.

Konuya dair araştırmalarını sürdüren yetkililer hack’leme olayının şüphelisini gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden 24 yaşındaki bilişim uzmanının hack’leme yöntemi ise sandığınız gibi karmaşık değil. Zira billboard üzerinde sisteme giriş bilgilerinin yazılı olduğunu gören adam, sadece şaka amacıyla böyle bir şey yaptığını belirtiyor. Polis kaynaklarına göre ekranda yanlışlıkla giriş bilgilerinin çıktığı ve şüphelinin tam o sırada fotoğrafını çekerek şifreyi öğrendiği düşünülüyor.
Ülkede yetişkin içeriklere sahip sitelere erişimin yasak olması, hadisenin ülke genelinde çok daha fazla ses getirmesine neden oldu. Öyle ki daha önce Tumblr ve Vimeo gibi platformları engelleyen hükümet, Elektronik İşlem Yasası’nı ihlal eden kişilere 6 yıla kadar hapis ve 77 bin dolar para cezası veriyor. Pornografi Yasası’nın ihlal edenler ise 12 yıla kadar hapis yatabiliyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5066 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
endonezya, yetişkinlere yönelik siteler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim