Anlık Bildirim

Apple’ın zengin gerçekliği ilk olarak yeni iPhone modellerinde boy gösterecek

Apple’ın bir süredir üzerinde çalıştığı ve kalabalık bir mühendis ekibini görevlendirdiği zengin gerçeklik teknolojileri, ilk olarak yeni iPhone modelleri üzerinde sunulabilir.

Sanal gerçeklik ve fiziksel dünyayı harmanlayan zengin gerçeklik veya arttırılmış gerçeklik teknolojileri, Apple’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bir konu. Bununla ilgili çeşitli patentler de alan firma bu yıl ilk örneklerini sergileyebilir.

İlk kullanım iPhone modellerinde

Gelen bilgilere göre Apple zengin gerçeklik için yüzlerce mühendisten oluşan bir ekip kurdu ve bunların arasında iPhone kamera geliştirme bölümünden kişiler de bulunuyor. Firma zengin gerçeklik teknolojisini ilk olarak yeni iPhone modelleri üzerinde sunacak.

iPhone modellerinde zengin gerçeklik teknolojisi ağırlıklı olarak kamera ve bağlı yazılımlar üzerinde dönecek. Örneğin kullanıcı fotoğraf çektikten sonra fotoğrafın derinliğini veya belirli bir nesnenin derinliğini ayarlayabilecek. Belirli nesneleri sahneden çıkartabilecek veya çekim esnasında kişilere görsel efektler uygulayabilecek.

Elbette zengin gerçeklik asıl potansiyelini üçüncü taraf uygulamalar ile bulacak. Microsoft’un Hololens konseptinden hatırlayacağımız gibi mimarların çizimlerini ekran üzerinde hayata geçirmesi veya yol projelerini zengin gerçeklik ile test edebilme bunlar arasında sayılabilir.

Bir süredir gündemde olan zengin gerçeklik gözlüğü ile ilgili ise net bir bilgi yok. Apple’ın bu tür bir gözlük piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak uygun zamanı kolladığı da biliniyor. Bu bakımdan firmanın yeni iPhone ile teknolojiyi kullanıcıya benimsetmesi ve sonrasında gözlüğü piyasaya sürmesi ihtimal dahilinde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3445 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple ar ve
2 etiket daha apple vr iphone ar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim