Anlık Bildirim

Araştırma : Uçak yolcularının yüzde 30'u mobil cihazlarını kapatmayı unutuyor

Araştırma : Uçak yolcularının yüzde 30'u mobil cihazlarını kapatmayı unutuyor

Günlük hayatımızda yanımızdan ayırmadığımız mobil cihazlar özellikle uçuş esnasında problem çıkarabiliyor. Uçağı düşürecek kadar tehlikeli elektromanyetik dalgalar yaydığı belirtilen mobil cihazların iniş ve kalkış esnasında kapatılması için sürekli anonslar yapılır ve kabin ekibi de gerektiğinde yolcuları uyarır. Ancak araştırmalar uyarıları çok da dikkate almadığımızı gösteriyor.

Tüketici Elektroniği Birliği tarafından yapılan bir ankete göre katılanların yüzde 69'u uçakta taşınabilir elektronik cihaz kullandığını beyan ederken, yüzde 30'u ise iniş ve kalkış esnasında cihazlarını açık unuttuğunu ifade ediyor. Açık unutulan cihazların ise yüzde 61'i akıllı telefon.

Diğer bir ilginç veri ise uyarılar sonrasında katılımcıların yüzde 59'u cihazlarını kapatırken, yüzde 21'i ise sadece uçak moduna almakla yetindiğini belirtiyor. Ancak uyarılarda cihazların mutlaka kapatılması gerektiği hep dile getirilir. 

Uçakta kullanılan cihazların yüzde 28'i akıllı telefon iken, yüzde 25'i laptop, yüzde 23'ü tablet, yüzde 23'ü Mp3 çalar ve yüzde 13'ü e-kitap okuyucu şeklinde sıralanıyor. Yolcuların yüzde 40'ı ise tüm uçuş süresince mobil cihazlarını kullanmak istediğini beyaz ediyor.

Araştırma aslında ABD Federal Havacılık Komisyonu'na iletilmek üzere hazırlandı. Komisyon bir süredir uçuş süresince mobil cihazların açık tutulmasının ne tür zararları olduğunu test ediyor. Eğer testler beklendiği gibi çıkarsa iniş ve kalkış esnasındaki mobil cihazların kapatılması yasağının iptal edilebileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1727 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim