Anlık Bildirim

Avea ve Acıbadem Mobil Sağlık uzaktan hastalık takip dönemini başlatıyor



Mobil ürünlerin giderek daha çok sağlık alanına girmeye başladığı bir gerçek. Yakın gelecekte pek çok sağlık hizmetinin ve kontrolünün mobil platformlar üzerinden yapılması bekleniyor. Firmaların mobil sağlık alanına yatırımları da buna paralel olarak artıyor.

Avea ve Acıbadem Mobil Sağlık işbirliği yaparak, kronik hastalar için Uzaktan Hastalık Takibi projesini başlattıklarını duyurdu.

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman ve Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay tarafından bir basın toplantısında duyurulan proje, yüksek tansiyon, koroner damar rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkların ve diyabet hastalarının, ayrıca evde bakım gereken veya tıbbi yardım sonrası izlenmesi gereken hastaların 7/24 takip edilmesini amaçlıyor.

Proje kapsamında geliştirilen M2M Gateway adlı cihaz, 4 hastaya kadar aynı tıbbi cihazla yapılan ölçümleri Bluetooth veya USB yoluyla alıyor ve Avea 3G altyapısı ile kişinin kendi dosyasına işliyor. Bu bilgiler daha sonra Acıbadem mobil sağlık hekimlerine iletiliyor.

Proje ilk yıl 10 binden fazla hastaya ulaşacakken, 5 yıl içinde 1000 bin hasta, ev ve işyerinden takip edilebilecek.

Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, konuşmasında yeni proje ile sağlıkta da self servis tarzında bir hizmetin hayata geçtiğini, tahlil ve tetkik gibi işlemlerin herhangi bir yerden alınabilir olduğunu, Türkiye'de ilk olan bu hizmet ile kronik hastaların takibinin doktora gitmesine gerek olmadan yapılabileceğini belirtti.

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman ise firma olarak sağlık personeli ve kaynaklarının daha etkin kullanılmasını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlara destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim