Anlık Bildirim

Bankacılık devi Goldman Sachs, Bitcoin ticaretine yeşil ışık yaktı

ABD'nin önde gelen borsalarından CME ve CBOE'de işlem gören Bitcoin için Goldman Sahcs de harekete geçti. Küresel bankacılık devi kripto paralar için işlem masası kuracak.

Bankacılık devi Goldman Sachs, Bitcoin ticaretine yeşil ışık yaktı Tam Boyutta Gör
 

Pazartesi gününden itibaren ABD'nin en büyük vadeli işlem borsası olan CME'de işlem görmeye başlayan Bitcoin, borsaya girmeden saatler önce 20.000$ değerini de aşarak yeni bir rekora imza atmıştı. Bu rekorun ardından kademeli olarak değer kaybı yaşayan ve dün değeri 12.000$'ın altına kadar gerileyen Bitcoin, yatırımcılarını tedirgin ederken diğer kripto paralarda da meydana gelen düşüş kripto para piyasasının toplam hacminin 652 milyar dolardan 422 milyar dolara düşmesine neden olmuştu. Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs'in Bitcoin'e olan ilgisi ise bu düşüş grafiğini kırmayı başardı.


Wall Street'ten İlk Ciddi Adım 

Bloomberg'ün şirket içinden ismi gizli tutulan kaynaklarına dayandırdığı habere göre Goldman Sachs; Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ticareti için işlem masası kurmaya hazırlanıyor. Bu hamlesiyle birlikte kripto paralara yeşil ışık yakan ilk büyük Wall Street şirketi haline gelecek olan Goldman Sachs, şu an için kripto paraların nasıl saklanacağını, güvende tutulacağını ve transfer işlemlerinin nasıl gerçekleşeceğini araştırıyor. Şirketin nihai hedefi ise 2018'in haziran ayına kadar çalışmaları tamamlayıp kripto para ticaretini başlatmak.


Değer kaybıyla birlikte endişelerin arttığı Bitcoin'le ilgili bir diğer olumlu adım ise New York Menkul Kıymetler Borsası(NYSE)'ndan geldi. NYSE, Bitcoin vadeli işlemleri takip edebilmek amacıyla iki adet borsa yatırım fonunun listelenmesi için ABD Sermaye Piyasası Kurulu(SEC)'na başvuruda bulundu. 29 milyar doların üstünde değeri yöneten ProShares aracılığıyla yapılan başvuru kabul edildiği takdirde NYSE'de; Bitcoin ETF ve Short Bitcoin ETF isimli iki yatırım fonu listelenecek. Bu fonlar ile doğrudan Bitcoin'e değil Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapılacak. Böylece Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde meydana gelen artışa ve düşüşe göre yatırım fonlarında da artış ve düşüş yaşanacak.


Borsalardan Yoğun İlgi 

NYSE'nin bu başvurusuyla birlikte ABD'nin önde gelen dört borsasından üçü Bitcoin'e olan ilgisini açıkça ortaya koymuş oldu. Bu üç borsadan CBOE ve CME, sırasıyla 11 Aralık ve 18 Aralık tarihlerinde Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatmıştı. Henüz Bitcoin'le ilgili resmi bir adım atmayan Nasdaq borsasının da yakın zamanda bu alanda kendisini göstereceği düşünülüyor. Wall Street Journal geçtiğimiz ay Nasdaq'ın 2018'den itibaren Bitcoin'le işlemlere izin vereceğini iddia etmişti ancak popüler borsadan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.


Goldman Sachs ve NYSE'nin olumlu adımlarının ardından yükselişe geçen kripto para piyasası 570 milyar doların üstünde ticaret hacmine ulaşırken Bitcoin'in değeri de 15.000$'ı aşmayı başardı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim