Anlık Bildirim

Bimeks, Electroworld Türkiye faaliyetlerini satın aldı

Bimeks, Electroworld Türkiye faaliyetlerini satın aldı

Dixons Retail şirketinin bir parçası olarak uzun süredir ülkemizde faaliyet gösteren ElectroWorld, kötü giden mali tabloların ardından faaliyetlerini Bimeks'e satma kararı aldı.

Dixons Retail tarafından yapılan açıklamada Nisan ayında sona eren mali yılda 9 milyon pound faaliyet zararı yaşandığı ve 170 milyon pound satış geliri elde edildiği belirtilirken, devir işlemleri sonrasında Bimeks'ten 2 milyon pound nakit ödeme alınacağı duyuruldu.

ElectroWorld, ülkemizde 18 franchise mağazası ile birlikte toplamda 32 mağazaya ulaşmıştı. Grubun başkanı Sebastian James, satış ile birlikte ElectroWorld'ün Bimeks'in bir parçası olarak faaliyetlerini artıracağına inandığını kaydetti. 

Best Buy'un Teknosa'ya devrinin ardından ElectroWorld'un da Bimeks'e satışı yabancı kaynaklı teknoloji mağazalarının ülkemizde neden başarılı operasyonlar yapamadığı sorularını akıllara getiriyor. Bazı kaynaklarda gelen bilgiler ise ülkemizde bir yabancı teknoloji perakende zincirinin daha devredilmesinin yakın olduğu yönünde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1839 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim