Anlık Bildirim

Bir açık sayesinde Find My iPhone özelliği devre dışı bırakılabiliyor

Bir açık sayesinde Find My iPhone özelliği devre dışı bırakılabiliyor

 Hayatımızın vazgeçilmez parçaları arasında yer alan akıllı telefonların güvenli olması konusu da büyük önem taşıyor. Herhangi bir açık veya hata tüm kişisel ve mali bilgilerin bir anda kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabiliyor.

Apple'ın iOS 7 işletim sisteminde ortaya çıkan bir açık sayesinde kötü niyetli kişilerin Find My iPhone özelliğini devre dışı bırakabildiği ve iCloud hesabını da sildiği gündeme geldi.

iOS 7 ve iCloud üzerinde her işlem Appl ID ile yapılıyor. Ancak hackerlar ilginç bir yolla bunu atlatmayı başarmış. iCloud ayarlar paneline girdikten sonra aynı anda hesabı silme butonuna ve Find My iPhone devre dışı bırakma butonuna basılıyor. Şifre sorulduğu zaman ise güç butonun basılarak cihaz kapatılıyor. Cihaz tekrar açıldığında artık şifre sorulmadan iCloud paneline girilerek hesap siliniyor ve iTunes üzerinden hacker kendi yedeklemesini cihaza yükleyebiliyor.

Apple tarafından henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak problemin giderilmesi için çalışmalar yapıldığı tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim