Anlık Bildirim
9 Ocak 2007’de Steve Jobs ilk iPhone’u tanıttığında tüm dünyada mobil dünya adına yeni bir dönemin başladığı fikri uyanmaya başlamıştı bile. Dönemi için bir devrim niteliğinde olan hatta birinci nesil Android cihazının baştan sona değişmesine sebep olduğu iddia edilen ilk iPhone, bugünün web teknolojileri ile ne kadar uyum içinde olurdu hiç düşündünüz mü?
Birinci Nesil iPhone’da bugünün web siteleri nasıl görünüyor?
 
Son olarak iOS 3.1.3 sürümüne güncellenen ve sonrasında bir destek almayan birinci nesil iPhone’a aradan geçen yılların ardından yeniden enerji verdik. Şarj kablosunu taktıktan 10 dakika sonra açılan cihaz, sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Hemen ofisin Wi-Fi ağın telefonu bağladık ve güncel web sitelerinin nasıl göründüğüne yakından bakmak istedik.

iPhone 6s Plus ile birinci nesil iPhone’u yan yana koyduk ve her iki cihazdan Safari’yi açarak bazı web sayfalarına erişmeye çalıştık. Şimdi gelin hangi web sayfalarının halen geriye dönük cihaz uyumluluğu noktasında hassasiyet gösterdiğine yakından bakalım.

Apple Ana Sayfa

Apple’ın resmi ana sayfasını birinci nesil iPhone’dan açmaya çalıştığımızda yükleme süresi yaklaşık 45 saniye sürdü ve karşılığında görsellerin iç içe geçtiği bir ekran bizi karşıladı. Önbelleği temizlenmiş iPhone 6s Plus ise 10 saniye içerisinde görüntüyü işlemişti.

Facebook Mobil Sürüm

Facebook’un mobil sitesi ise birinci nesil iPhone’a görüntüleri göndermeyi başaramadı ne yazık ki.

Twitter

Twitter Mobil sayfasını animasyonlar olmadan yükleyebilen ilk iPhone, sorunsuz bir şekilde siteye giriş de yapabildi.

YouTube

Birinci nesil iPhone ile YouTube’dan halen video izleyebiliyorsunuz. Üstelik hız konusunda iPhone 6s Plus’tan pek de aşağı kalmayan bir deneyim sunuyor.

DonanımHaber Ana Sayfa

DonanımHaber anasayfası birinci nesil iPhone’da da halen sorunsuz bir şekilde gezilebiliyor. Üstelik mobil site değil doğrudan bilgisayarlar için hazırladığımız ana sayfa geriye dönük uyumluluk konusunda sorunsuz durumda.

DonanımHaber Forum Mobil

DonanımHaber Forumları mobil tarafta kusursuz bir şekilde birinci nesil iPhone ile de gezilebiliyor. Siteye giriş yapma, konulara cevap yazma, hesap etkileşimleri gibi bir çok işlemi ilk iPhone’da bile sorunsuz uygulayabiliyorsunuz.

Son 5 yıl içinde bile web teknolojileri böylesine değişim göstermişken bir web sayfasının 9 yıl önceki bir cihazda bile sorunsuz çalışabilmesini garanti etmek aslında çok ciddi bir ARGE deneyimi gerektirecektir. Zaten bir çok geliştirici bu noktada eski cihazlara destek vermeyi bırakıyor. Bugün masaüstünde kullandığımız tarayıcıların geriye dönük uyumluluk noktasında ne halde olduğu aşikarken bir mobil cihazda ortaya çıkan bu sonuç bir hayli ilginç ve ilgi çekici gerçekten. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10586 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
birinci nesil iphone, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim