Anlık Bildirim

Bitcoin'in değeri yeniden 10.000$'ın üstüne çıktı

Ocak ayının ilk haftasından beri düşüş grafiği çizen Bitcoin son günlerde değerini artırmayı sürdürüyor. Bitcoin'in değeri iki haftalık aradan sonra yeniden 10.000$'ı aşmayı başardı.
Geçtiğimiz yılı aralık ayında 20.000$ değerini de geride bırakarak yıl sonu tahminlerinin hepsini aşan Bitcoin, 2018'e iyi başlamamıştı. Ocak ayının ilk haftasından itibaren düşüşe geçen kripto paranın değeri bu ayın başında 10.000$'ın da altına düşmüştü. Geçtiğimiz hafta ise Bitcoin'in değerinin 5992$'a kadar gerilemesi ve son üç ayın en düşük seviyesine ulaşmasıyla birlikte "Bitcoin'in sonunun geldiği" yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Son günlerde değerinde önemli artışların yaşandığı Bitcoin, birkaç gün içinde değerini yüzde 70 civarında artırarak yeniden 10.000$ sınırını aşmayı başardı. 


Daha önce de benzer düşüşler yaşanmıştı 

Tabi aralık ayında Bitcoin'in değerinde meydana gelen ani artış sonrasında bir ay içinde yüzde 60 civarında değer düşüşü yaşanması yatırımcıları endişelendirse de Bitcoin'in tarihine bakıldığında geçtiğimiz yıllarda da Bitcoin'in yılın ilk aylarında düşüş grafiği çizdiği görülüyor. Popüler kripto para birimi 2011 ve 2014 yıllarında yüzde 90'a varan değer kaybı yaşarken 2013 yılında ise değerinde yüzde 70'lik bir düşüş meydana gelmişti. Bitcoin'in yasal statüsünün tartışılır hale gelmesi ve Bitcoin'in yasaklanacağı yönündeki haberlerin, değer düşüşüne; değer düşüşünün ise yatırımcıları Bitcoin'den çekilmeye ittiği düşünülüyor. 


Öte yandan son dönemde gelen haberler ise Bitcoin adına oldukça olumlu. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD Senatosu'ndaki görüşmede ABD'li yetkililerin Bitcoin'e sıcak bakıyor oluşu, Bitcoin hakkındaki endişeleri bir nebze gidermiş durumda. Ayrıca Güney Kore'nin de "Bitcoin'in yasaklanmayacağı yönünde" kesin açıklama yapması ile kripto paraya olan güvenin tazelendiği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2847 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim