Anlık Bildirim

Blockchain şimdi de telekomünikasyon sektörünü değiştirmeye geliyor

Kripto paraların temelinde yer alan Blockchain teknolojisi verilerin saklanması için ciddi kolaylıklar sağlıyor. Uluslararası telekomünikasyon devleri ise teknolojiyi farklı bir alanda kullanacak.

Blockchain şimdi de telekomünikasyon sektörünü değiştirmeye geliyor
 

Kripto paraların teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettirmesiyle birlikte kripto paralardan daha eski bir geçmişe sahip olan Blockchain teknolojisi de şirketlerin gündeme girmiş durumda. Çok sayıda veri doğrulama işlemlerinin kolay ve masrafsız bir şekilde gerçekleştirilmesine izin sağlayan Blockchain bu özelliği ile şu sıralar bankacılık ve taşımacılık sektöründe çeşitli testlere tabi tutuluyor. Hong Kong merkezli telekomünikasyon devi HKT ise Blockchain teknolojisini telekomünikasyon sektöründe kullanarak teknolojiye farklı bir kullanım alanı sağlamanın peşinde.


Blockchain'i test ediyor 

HKT'nin global operasyonlarını yürüten alt şirketi PCCW Global tarafından yapılan açıklamaya göre şirket; uluslararası bir telekomünikasyon şirketi olan ve veri merkezi hizmeti de sunan Colt şirketi ve Blockchain tabanlı ticaret çözümleri geliştiren Clear isimli girişim ile iş birliği yapıyor. İş birliği sonucunda geliştirilen ancak henüz konsept aşamasında olan çözüm ile üç kurum, Blockchain teknolojisini farklı operatörler üzerinden gerçekleştirilen çağrılarda kullanmak istiyor. Konsept uyarınca farklı operatörlerin aracılık ettiği görüşmelere ait kayıtlar ve ücretlendirme işlemleri doğrudan Blockchain ağı üzerinde kaydedilebilecek.


Kayıların Blockchain ağında tutulması sayesinde çağrı ve görüşmelerle ilgili arka planda operatörler tarafından saatler süren işlemlerin artık sadece birkaç dakikada tamamlanabileceğini belirten PCCW, gerçekleştirdikleri testler esnasında Blockchain teknolojisinin on binlerce çağrı kaydının birkaç dakika içinde analiz edilmesine ve yerleşmesine olanak sağladığını bildirdi. Böylece otomatik doğrulama ve çözümleme sürelerinde ciddi azalmalar sağlandı.


Son zamanlarda herkesin Blockchain teknolojisinden bahsettiğini ancak telekomünikasyon sektöründe bu teknolojinin kullanımına yönelik sadece sınırlı çalışmaların bulunduğunu açıklayan PCCW CEO'su Marc Halbfinger, Blockchain teknolojisini kullanarak sektörde gelişmeler kaydetmekten memnuniyet duyacaklarını ekledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim