Anlık Bildirim

Blu'dan Super AMOLED ekranlı dünyanın en ince akıllı telefonu : VIVO IV

Kısa süre önce Windows Phone ekosistemine katılacağını açıklayan ABD'li akıllı telefon üreticisi Blu, lüks sınıfına dahil ettiği Super AMOLED ekranlı akıllı telefonu VIVO IV'ü tanıttı.

Full HD çözünürlükteki Super AMOLED ekranları Samsung'un amiral gemisi akıllı telefonları haricinde piyasada görmediğimiz için VIVO IV bu açıdan bir ilke imza atıyor. Super AMOLED ekranlar bilindiği gibi renkleri daha canlı gösteriyor ve enerji tüketimini en aza indirmeye çalışıyor. 

VIVO IV modelini lüks kılan diğer bir özellik ise gövdenin yüzde 98 oranında cam ve alüminyumdan imal edilmiş olması. Bu bakımdan Galaxy S5 Active ve Samsung Wave ile birlikte Super AMOLED ekranın alüminyum kasa ile buluştuğu üçüncü akıllı telefon VIVO IV diyebiliriz. 

5 inçlik bir ekrana sahip olan VIVO IV, çizilmelere karşı Gorilla Glass 3 ile hem ön hem de arka kısmı sağlamlaştırmış. Sistem belleğinin 2GB, depolama belleğinin 16GB olduğu cihazda MediaTek imzalı 1.7GHz saat hızında çalışan 8 çekirdekli MT6592 işlemci ve Mali-T450 grafik birimi ile gerekli performans sağlanıyor. Ancak bu noktada MT6592 yongasetinin zaman zaman Full HD içeriklerde takılmalar yaşadığını belirtmek gerek. 

Cihazın 13MP çözünürlükteki arka kamerası ile Full HD video kaydı yapılabilirken, 5MP ön kamerası ile başarılı özçekimler yapılabiliyor. Cihazın Android 4.2.2 işletim sistemi gelecek ay 4.4.2'ye yükseltilecek.

VIVO IV akıllı telefonunun diğer bir dikkat çekici özelliği ise 5.5mm seviyesindeki kalınlığı. Şu an dünyanın en incesi 5.5mm kalınlık ile Gionee Elife S5.5 olsa da artık bu ünvanı iki firma paylaşacak. İncelik nedeniyle cihazın bataryası 2300 miliamper seviyesinde kalmış. Bazı kaynaklar aslında cihazın Elife S5.5 modelini temel aldığını belirtiyor. VIVO IV modeli 300$ fiyat etiketi ile ABD'de satışa sunulmuş durumda.  
Blu'dan Super AMOLED ekranlı dünyanın en ince akıllı telefonu : VIVO IV

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4492 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim