Anlık Bildirim

Buhar soğutmalı ve hız aşırtılmış Sapphire Vapor-X R9 290X ekran kartı resmen lanse edildi

Buhar soğutmalı ve hız aşırtılmış Sapphire Vapor-X R9 290X ekran kartı resmen lanse edildi

Ekran kartı pazarında son dönemin en heyecan verici kartlarından biri olarak görülen ve son kullanıcılar için dünyanın ilk 8GB GDDR5 bellekli ekran kartı tanımlaması yapılan Vapor-X R9 290X resmi olarak lanse edildi. 

Daha önce de R9 290X tabanlı ekran kartları üreten Sapphire, yeni kartını Vapor-X buhar destekli soğutma sistemi taşıyan serisi altına ekliyor. Vapor-X R9 290X ekran kartındaki soğutma sisteminde 90mm'lik üçlü fan yanında 10mm çapında ana ısı borusu, 2 adet 8mm çapında ve 2 adet 6mm çapında ısı boruları bulunduran bir tasarım yer alıyor. 

Isıyı daha hızlı uzaklaştıran buhar odaları ise bu ısı boruları ile grafik birimi arasına konumlanıyor. Ek olarak daha yüksek soğutma performansı için baskılı devrenin arka kısımında metal plakaya yer veriliyor. Vapor-X R9 290X modeli Sapphire'nin iddiasına göre R9 290X Tri-X modelinden 5-10 derece daha az ısınıyor. 

Vapor-X R9 290X modeli ayrıca fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak geliyor. Kartın frekans hızı 1080MHz seviyesine çıkarken, bellek hızı da 5.64GHz seviyesine aşırtılmış. Ancak burada şunu belirtmek gerek ki kartın daha önce belirtilenin aksine 8GB DDR5 bellekle değil 4GB DDR5 bellekle tüketiciye sunulacağı bildirildi. 

Kartın yan kısmında bulunan mavi aydınlatmalı Sapphire logosu ısınma durumuna göre sarı veya kırmızı renklere de bürünebiliyor. Vapor-X R9 290X modelinin kısa süre içerisinde raflarda olacağı açıklandı. Fiyatı ise bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1452 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim