Anlık Bildirim

CES 2013: HeartMath, stres yönetim sensörünü ve uygulamasını tanıttı


Yaşam koşulları ve aktivitelerimizi takip eden ve uyarılarda bulunan gerek donanım gerekse yazılım olarak pek ürün piyasada boy gösteriyor. HeartMath ise hayatımızda önemli bir yer tutan stres yönetimi ile ilgili bir sensör geliştirdi.

Çağın en büyük sorunları arasında gösterilen stres, sindirim bozukluklarından kalp rahatsızlıklarına, sinir hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığın kaynağı veya tetikçisi durumunda. HeartMath, yıllardır stres ve performans etkisi konusunda bilimsel araştırmalar yapıyor. Firma Inner Balance adını verdiği teknoloji, stres yönetimi konusunda pazarda bulunan tek çözüm. Teknoloji içerisinde bir iOS uygulaması ve HeartMath sensörü bulunuyor.

Teknoloji firmanın patentli emWave yönetimini kullanıyor. Yöntem parmak veya kulak memesine takılan bir sensör yardımıyla nabız ölçüyor ve nabzın atımlarına göre gerçek zamanlı stres tepkilerini analiz ediyor. 30 pinli konnektör ile iOS cihazlarına bağlanarak, uyumlu uygulama ile analizler kullanıcılara aktarılıyor. Sistem stresi dengelemek adına farklı nefes alma teknikleri tavsiye ederken, moral durumunu düzeltmek adına da bazı tavsiyelerde bulunuyor.

Teknolojilerinin, alanında uzman 15 000 sağlık profesyoneli tarafından tavsiye edildiğini belirten HeartMath, fuar sonrasında sensörü 99$ karşılığında satışa sunacak. Uygulama da aynı dönemde indirilebilir olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim