Anlık Bildirim

CES 2015 : Eski HTC yöneticilerinden elektrikli akıllı scooter Gogoro

CES 2015 : Eski HTC yöneticilerinden elektrikli akıllı scooter Gogoro

Bir dönem HTC'nin ses getiren ürünlerine imza atan eski yenilik ofisi şefi Horace Luke ve teknoloji ofisi şefi Matthew Taylor, bir süre önce Gogoro adında elektrikli ve akıllı scooter üreten bir firma kurmuşlardı. Gogoro ilk ürününü CES 2015 fuarında sergiledi. 

Gogoro elektrikli scooter olmanın ötesinde şehrin pek çok noktasında bulunabilecek ve kolayca değiştirilebilecek enerji kaynakları kurmanın planlarını yapıyor. Scooter hali hazırda prototip olarak mevcutken şarj istasyonları projesi ise halen planlama aşamasında.

Gogoro SmartScooter bünyesinde 6400 wattlık motor barındırıyor. Sıfırdan 45 kilometre/s hıza 4.2 saniyede çıkan SmartScooter en fazla 90km/s hızına ulaşabiliyor. Ancak ne kadar hızlı giderseniz o kadar az emsafe kat ediyorsunuz. İki adet Gogoro bataryası ile çalışan scooter 40km/s hızda yaklaşık olarak 90km kat edebiliyor. 

Firma Gogoro için bir üyelik sistemi ve şarj istasyon ağı kurmak istiyor. Scooterı satın alan kişiler bu sisteme üye oluyor. Uyumlu uygulama ile en yakın Gogoro istasyonuna giderek bitmiş olan sisteme tanımlı bataryasını tam dolu olanla değiştiriyor. Boş bataryalar ise doldurulmayı bekliyor. Üyelik sonraki aylarda belirli bir ücrete tabi. 

Panasonic ile ortak geliştirilen Gogoro bataryası 25 farklı sensör, NFC bağlantısı ve 256-bit şifreleme içeriyor. Böylece yetkili sürücüler dışında Gogoro istasyonlarından kimse faydalanamıyor. 

Scooter içerisinde ise ağırlık ve darbe sensörü, dijital pusula, Bluetooth, ortam ışığı sensörü, ısı sensörleri gibi onlarca sensör yer alıyor ve ayrıntılı araç analizleri yapılabiliyor. Bu analizler uygulama üzerinden kullanıcıya iletiliyor. Ayrıca uygulama ile aracı yönetmek de mümkün. 

Firma scooter fiyatlarını düşük tutacağını belirtiyor zira bataryalar fiyat içerisine dail değil. Sadece kiralama yöntemiyle kullanılıyor. Firma asıl gelirini üyelik ücretlerinden elde etmeyi planlıyor. 

Şimdilik hangi ülke veya hangi şehirde Gogoro scrooterlarının kullanılacağı bilinmiyor. Ancak araç yola çıktığında yeteri kadar şarj istasyonu onu bekliyor olacak. Tabi kesin bir tarih de mevcut değil.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim