Anlık Bildirim

Cambricon, yeni nesil yapay zeka işlemcisini tanıttı

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Cambricon Technologies Corporation, yeni nesil yapay zeka çipini tanıttı. Yeni AI işlemcisi; güvenlik kameraları, otonom otomobil ve ihalarda kullanılacak.

Cambricon, yeni nesil yapay zeka işlemcisini tanıttı

Çinli üretici Cambricon Technologies Corporation, yeni nesil yapay zeka çipini tanıttı. Yeni çipin 1 milyar akıllı cihazda kullanılması ve Çin pazarının yüzde 30’una ulaşması hedefleniyor. Şirketin CEO’su Chen Tianshi, koyulan hedeflerle ilgili olarak “Bu iki hedefe ulaşabilirsek Cambricon, küresel endüstri pazarında Çin’in öncü firmalarından biri olacaktır.” dedi.

AlphaGo ile benzerliği olan öğrenim kapasitesine sahip yeni nesil yapay zeka çipinin, görüntü tanıma, güvenlik koruma ve denetleme, akıllı araba kullanma, insansız uçak, ses tanıma, doğal ses çözümü gibi yapay zekanın önemli alanlarında kullanılabileceği bildiriliyor.

Cambricon’un 2016 yılında piyasaya sürdüğü Cambricon-1A çipi, saniyede 16 milyar nöron ve iki trilyon sinap işleyebiliyor. İşlemcinin bu performansı, diğer GPU’ların iki katı işlem gücünde olmasına rağmen yarı yarıya güç tüketiyor. Huawei, yeni amiral gemisi Mate 10’da kullandığı Kirin 970 işlemcisini geliştirirken Cambricon’un teknolojilerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim