Anlık Bildirim

Canopy'den dokunmatik hassasiyete sahip iPhone kılıfı


Akıllı cihazlar için üretilen aksesuar ürünleri artık kendi sektörünü oluşturdu ve zaman zaman ilgi çekici teknolojiler ve projeler sunan ürünler karşımıza çıkıyor. Aksesuar üreticisi Canopy, dokunmatik hassasiyete sahip dünyanın ilk iPhone kılıfı olduğunu ifade ettiği ürününü tanıttı.

Sensus adı verilen kılıf arka yüzünde ve sağ köşesinde dokunmatik kapasitif sensörler barındırıyor. Sensörlerin algıladığı parmak hareketleri ve çoklu dokunmatik hareketler çift mikro işlemci sayesinde işleniyor ve telefona aktarılıyor. Böylece telefonun işlemcisi meşgul edilmiyor ve tepki süreleri en aza indiriliyor.

30 pinlik konnektör yuvasından cihaza bağlanan ürün hem veri iletimini hem de ihtiyacı olan gücü bu bağlantı üzerinden sağlıyor. Bu bakımdan bir bataryaya ihtiyaç duymuyor ancak tabi ki telefonun kullanım süresini biraz düşürüyor. Ancak kullandığı enerji çok düşük.

Şu an prototip aşamasında olan kılıf iPhone 4 ve 4S için gelecek yılın ilk aylarında kullanıcı ile buluşacak. Teknolojisini uygulama geliştiricilerin kullanımına sunmak isteyen firma SDK için ise ön kayıtlara başladı.

Firma pek çok alanda yenilikler getireceğine inanıyor. Akıllı telefonlardaki en büyük handikaplardan birisi olan oyunlardaki kontrol tuşları, bu sayede çok farklı kombinasyonlara atanabilecek. Böylece oyunlarla etkileşimde yeni bir dönem başlayacak.

İnternette gezinti, kamera araçları kullanma, haritaları inceleme, döküman görüntüleme, fotoğraflara zoom yapma gibi pek çok temel işlev dokunarak, parmakları kaydırarak veya çimdikleyerek yerine getiriliyor. Böylece telefon ekranı parmak kalabalığından da kurtuluyor.

Kılıf ön siparişe başladı ve fiyatı 39$. Satışa sunulduğu zaman ise fiyatı 59$ olacak. iPhone 5 sahiplerinin ise gelecek bahar dönemine kadar beklemesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim