Anlık Bildirim

Cardtek, dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi hedefliyor

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Cardtek, Turgut Güney'i CEO'luk görevine getirirken Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü şirketin gelecek hedeflerini paylaştı.

Cardtek, dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi hedefliyor Tam Boyutta Gör
 

Uluslararası çapta yenilikçi ödeme sistemleri sunan Cardtek, geçtiğimiz yıl MV Holding ve Revo Capital’in şirkete yüzde 24 oranında ortak olmasıyla birlikte yüzde 50'ye yakın ciro artışı sağlamış ve büyümesini sürdürmüştü. Şirket şimdi sektörün önde gelen isimlerinden olan ve daha önce Akbank'ta Bilgi Teknolojileri ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenen Turgut Güney'i CEO'luk görevine getirirken büyüyen gelecek hedeflerini açıkladı.


Asıl hedeflerinin global pazarın öncüleri arasında yer almak olduğunu dile getiren Cardtek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü, bu amaç doğrultusunda çalışmalarının meyvelerini geçtiğimiz yıl aldıklarını ve yüzde 49'luk ciro artışına ulaştıklarının altını çizdi. Yeni bir yönetim kadrosuyla beraber global pazardaki dönüşümünü desteklemeye çalıştıklarını açıklayan Sarıgöllü bu doğrultuda Turgut Güney'in, Cardtek Holding CEO'su olarak aralarına katıldığını duyurdu.


Silikon Vadisi'nde Ofis 

Gelecek 5 yıl içinde finansal teknoloji alanında dünyanın ilk 10 şirketi arasına girmeyi hedefleyen Cardtek, bu hedefini gerçekleştirebilmek için çalışmalara başlamış durumda. Halihazırda 25 ülkede hizmet veren şirketin çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Sarıgöllü, yurt dışı büyüme ve yatırımcı görüşmelerine odaklandıklarını ve bu süreci etkin olarak yönetebilmek adına Silikon Vadisi'nde ofis açmaya hazırlandıklarını ifade etti.


17 Nisan 2017'den itibaren yeni görevine başlayacak olan Turgut Güney de Cardtek’in yazılım üretimi ve finansal teknolojilerde global ölçüde bir oyuncu olacağını, Türkiye’nin yazılım ve teknoloji üretimi ve ihracatı konusunda çok daha iyi yerlere gelmesinde de önemli rol üsteleneceğini belirtti. 


Dijital ödeme sistemleri sadece finans sektörüne değil, telekomdan ulaşıma ve perakendeye kadar çok geniş bir ekosisteme hizmet verdiğini vurgulayan Güney, Bu zamana kadar çok başarılı bir gelişim ve büyüme gösteren Cardtek’in yenilenen vizyonu doğrultusunda, global bir marka ve güç olmasını sağlamak temel hedefim olacak” dedi.


Dünya Çapında İlklere İmza Attı 

2001 Yılında kurulan şirket bugüne kadar geçen süre zarfında dünya çapında 20'nin üzerinde ilke imza attı. Hindistan'da otobüslerin kartlı kullanıma geçilmesini sağlayıp hem temaslı hem de temassız kartların kullanımına öncü olan Cardtek, yarıiletken sektörünün önde gelen isimlerinden NXP ile giyilebilir teknolojilerde yenilikçi çözümler sağlamak adına iş ortaklığı başlatmış durumda. Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal ölçekteki ilk mobil cüzdanı ''empay''ı hayata geçirecek olan şirket Kanada'da DC Payments ile birlikte banka kartları üzerinde çalışan ilk mobil ödeme sistemini hayata geçirmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim