Anlık Bildirim

Çin 22 adet klon Apple mağazasını kapatıyor


Geçtiğimiz ay bir blog sitesinden haberi yapılan ve Çin’deki Kunming şehrinde klon Apple mağazası olarak faaliyet gösteren işletmenin fotoğrafları dikkatleri bir anda buraya çevrimişti.

Birebir Apple mağaza konseptini kopyalayan işletmenin farkı bir kaç küçük detayda ortaya çıkıyordu. Üstelik çalışanların arasında kendilerini gerçek bir Apple mağazasında görevli zannedenler bile bulunuyordu.

Haberin ardından Apple beklendiği gibi Çin otoriteleriyle klon mağazaların kapatılması konusunda irtibata geçti. Çin Endüstri ve Reklam İdaresi de harekete geçerek bahse konu işletmenin faaliyetini durdurdu. 

Ancak Apple mağazasını taklit eden Çin’de onlarca mağaza bulunduğu farklı kaynaklardan bildiriliyor. İdare o günden bu yana 300’de fazla işletmeyi takip altına aldı. Bu işletmelerden 22 tanesinin yetkisiz olarak Apple logosu kullandığı ve gri ithalat ürünlerini orijinal ürün gibi müşterilere satmaya çalıştığı tespit edildi. Ruhsatları iptal edilen işletmeler hakkında da şikayette bulunuldu.

Elektronik cihaz pazarının giderek büyüdüğü Çin’de bu tür önlemlerin klon mağazaların önüne ne kadar geçebileceği merak konusu. Apple’ın Çin’de 4 adet orijinal mağazası bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3304 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim