Anlık Bildirim

Çin, iPhone satışlarını uçurdu

Apple için büyük öneme sahip yılın üçüncü ve dördüncü çeyrekleri bu yıl yüz güldürecek gibi görünüyor. Yılın üçüncü çeyreği de artışla geçildi ve sıra geldi dördüncü çeyreğe.
Bu yıl iPhone 6S serisi ile ilk hafta rekorlarını alt üst eden Apple, geride kalan üçüncü üç aylık mali dönem itibariyle performansını artırmaya devam ediyor. iPhone 6S satışı bu tablolara pek katkı sağlamadı ancak Çin'de iPhone satışları firmayı uçurmaya yetti. 

Apple'ın mali çeyreği 26 Eylül itibariyle sona erdiği için iPhone 6S satışları bir sonraki dönem içerisinde sayılacak bu bakımdan kırılan rekor tablolara yansımadı ancak Çin'de büyüyen ilgi sayesinde geçen yıla göre iPhone satışlarında ciddi bir artış yaşandı. Tim Cook, iPhone markasının Çin'de artık Prada veya Rolex gibi lüks markalar içerisinde görüldüğünü belirtiyor. 

Akıllı telefon pazarında durgunluk işaretlerinin olmasına karşın Apple'ın yükselişi yatırımcıları da şaşırtıyor. Pek çok yatırımcı bu çeyrekte iPhone satışlarının dibe vurmasını bekliyordu zira iPhone 6S beklentisi nedeniyle tüketicilerin raflardan uzak duracağı tahmin ediliyordu. 

Son çeyrek raporlarına göre firma 48.04 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Geçen yıl bu rakam 39.27 milyon idi. Analizlerin beklentisi ise 48.72 milyon civarında yoğunlaşmıştı. iPad satışları düşüşe devam ederken yüzde 20 kayıpla 9 milyon satış yaptı. En dikkat çekici artış ise Mac ailesinde. 

Bilgisayar pazarındaki gerilemeye rağmen Mac satışları 5.7 milyon ile tarihindeki en yüksek seviyeye çıktı. Yıl bazında artış yüzde 3, çeyrek bazda artış yüzde 19 oldu. Bir önceki çeyrekte Mac ailesi yüzde 1.5 büyümüştü. Bu rakamlarla bilgisayar pazarında Apple en büyük yükselişi yakalamış durumda zira HP, Lenovo gibi pazar liderleri büyük düşüşler yaşıyor.

Apple'ın son çeyrekte elde ettiği geli 51 milyar dolar civarında ve bir önceki yıla göre yüzde 22 artış söz konusu. Firma ABD'de 21.7 milyar dolar gelir elde ederken, Çin'de 12.5 milyar dolar gelir elde etti. Çin geçen yıla göre Apple'a yüzde 100 daha fazla kazandırdı. Apple'ın net geliri 11 milyar dolar olurken, geçen yıla göre yüzde 31 artış görülüyor.

iPhone satışlarının içinde bulunduğumuz çeyrekte yeni bir rekor kırmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 6S satışlarının büyük kısmı son çeyreğe aktarılacak. Ayrıca tatil dönemi de olduğu için büyük bir tüketici ilgisi bekleniyor. Yine iPad Pro ve Apple TV 4 satışları ile gelirler de katlanacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5084 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple son çeyrek mali tablo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim