Anlık Bildirim

Çinli bir kullanıcı iPhone 4 modelini şarj etmek isterken komaya girdi

Çinli bir kullanıcı iPhone 4 modelini şarj etmek isterken komaya girdi

Son günlerde mobil cihaz kazaları yüzünden yaralanan veya ölen tüketicilerin haberlerini sıkça duyar olduk. Şarja takılı iPhone 5 modeline gelen çağrıyı cevaplarken elektrik akımına kapılıp ölen Çinli kabin görevlisinden sonra yeni bir vaka daha yaşandı.

Mobil cihazlar da elektrik aksamına sahip olduğu için her zaman bir kaçak riskinin olduğu dikkatlerden kaçmıyor. 8 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda 30 yaşındaki Çinli Wu Jiantong, iPhone 4 modelini şarja takmak istediği sırada elektrik akımına kapıldı ve komaya girdi. O tarihten bu yana da Jiantong'un komada olduğu belirtiliyor.

Kullanılan şarj cihazının orijinal olup olmadığı konusunda bir bilgi yok. Genel kanı bu tarz elektrik kaçaklarının orijinal olmayan adaptör veya şarj istasyonlarından kaynaklandığı yönünde. Ancak Çinli kabin görevlisinin ölümüne sebebiyet veren iPhone 5 modelinin orijinal ve yetkili satıcılardan alınmış bir cihaz olduğu belirtilmişti. Bu bakımdan elektrik kaçaklarının farklı bir sebebe dayandığı ihtimali ortaya çıkıyor.

Apple bu konuda sessiz kalsa da iPhone 5 olayında sözkonusu cihazı incelemek üzere yerel yetkililer ile işbirliği yaptığını açıklamıştı. Bu olayda da aynı reaksiyonu göstereceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2196 kez okundu.
61 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim