Anlık Bildirim

Citizen zamanı en doğru gösteren kol saatlerini tanıttı

Citizen Caliber 0100 kuvars kol saati ile bir daha zamanın doğruluğunu kontrol etmenize gerek kalmayacak zira yılsa sadece 1 saniyelik bir sapma yaşayacaksınız.

Zamanı çok daha doğru göstermesi ile bildiğimiz Quartz veya kuvars saatler ayrıca uzun süre pilini değiştirmeden kullanılabiliyor. Saat dünyasında ayrı bir yeri olan kuvars saatlerde yeni bir rekor kırıldı.

En doğru kol saati

Quartz saatler adını sahip olduğu kuvars kristalinden alıyor. Çarkların hareketliliği kuvars kristali ve ona bağlı kuvars osilatör ile sağlanıyor. Yer çekimi gibi faktörlerden etkilenmeden sürekli en doğru zamanı verebiliyor.

Kuvars saatlerde ortalama olarak bir yılda zaman sapması yaklaşık 15 saniye civarında ve oldukça normal karşılanıyor. Citizen’in geçtiğimiz aylarda tanıttığı ve yeni bir kuvars kristal tasarımı ile bir yılda sadece 1 saniye sapma gibi rekor bir orana erişiliyor.

Citizen bu yeni teknolojisini Caliber 0100 kol saati serisinde kullanmaya başladı. Hassas zaman ayarına ihtiyacı olan profesyoneller ve tasarımcılara hitap eden Caliber 0100 serisi ayrıca güneş enerjisi ile şarj ediliyor.

 

Citizen zamanı en doğru gösteren kol saatlerini tanıttı Tam Boyutta Gör

Caliber 0100 çatal şeklinde 32,768 Hz seviyesinde titreşen bir kuvars kristaline sahip. AT kesimi kuvars osilatör ise 35.25 derecelik açı ile kristale dokunuyor. Böylece -20-60 derece arasında 8.4 MHz frekansında titreşen bir yapı ortaya çıkıyor. Gövde yer çekiminden, manyetik alanlardan ve darbelerden korunduğu için haraketlilik hiçbir şekilde etkilenmiyor.

Saatin iki minik bataryası mevcut. Ana batarya ile 6 ay kullanım sağlanıyor. Rezerve batarya ihtiyaç olduğunda 2 ay daha ek süre sunuyor. İki batarya da şeffaf güneş hücreleri ile şarj ediliyor. Uzun bir süre güneş görmediğinde ise zamanı sapabiliyor. Bu durumda yeterli ışık aldığı ilk anda kendisini sıfırlıyor.

Yüksek standartlarda üretilen Caliber 0100 serisi sadece 800 adet üretildi. Safir kristal versiyonu 16800$ iken Titanyum versiyonlar 7400$ seviyesinde satılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10134 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
citizen, citizen ecodrive ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim