Anlık Bildirim

Colorfire, Radeon HD 7870 XStorm modelini satışa sundu

Çin merkezli ekran kartı üreticisi Colorful'un, AMD tabanlı ekran kartlarına odaklanan alt markası Colorfire, özelleştirilmiş tasarım özellikleriyle dikkat çeken Radeon HD 7870 XStorm modelini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.  İlk tanıtımı Haziran ayındaki Computex Fuarı esnasında gerçekleştirilen ekran kartı, AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Pitcairn XT grafik yongasını kullanıyor ve 8+1+1 fazlı VRM tasarımı ile geliyor, daha fazla hız aşırtma potansiyeli isteyenler için aynı zamanda 4 fazlı genişleme kartı da sunuluyor.
Referans tasarımlı Radeon HD 7870 modeliyle kıyaslandığında geliştirilmiş özelliklerin yüksek kaliteli komponentlerle harmanlandığı ekran kartı, ihtiyaç duyduğu gücü iki adet 8pin güç konnektöründen sağlıyor. Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen ColorFire Radeon HD 7870 XStorm, 1050MHz GPU ve 1250MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor. Diğer özellikleri arasında 2GB GDDR5 bellek, 256-bit bellek veri yolu desteği, 1280 paralel işlem birimi ve 80 doku ünitesi gibi detaylara yer verilen ekran kartı, soğutucu tasarımıyla da ilgi çekiyor.
ColorFire Radeon HD 7870 Xstorm üzerinde, kartın daha kaslı görünmesini sağlayan özel bir soğutucu kullanılıyor. 120mm çapında fan ile donatılan bu soğutucuda her biri 8mm kalınlığında olan 5 adet bakır ısı borusu bulunuyor. Çok sayıda alüminyum yaprağın kullanıldığı büyük bir ısı dağıtı ile desteklenen soğutucu, kartın hız aşırtma başarımını da geliştiriyor. Çift BIOS özelliğine de yer verilen kartta, bu BIOS'lardan biri fabrika çıkışı hız aşırtma profili ile geliyor. Diğer BIOS ise referans ayarlara güvenli dönüş sağlıyor.
AMD Graphics CoreNext mimarisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran ekran kartı, performans anlamında fazlasını isteyenler için Crossfire teknolojisi ile çoklu GPU kurulumu yapılabilmesine de olanak tanıyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve Mini DisplayPort konnektörlerini kullanan kart, özellikle ileri seviye hız aşırtma denemeleri için gerekli olan yüksek güç ihtiyacına yönelik 4 fazlı genişleme kartı ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Çin'de satışa sunulan kartın, Avrupa'ya gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim