Anlık Bildirim

Computex 2014 : Android platformu 64-bit trendine MeMO Pad serisi ile giriş yapıyor

Computex 2014 : Android platformu 64-bit trendine MeMO Pad serisi ile giriş yapıyor

Apple'ın geçen yıl iPhone 5S ile birlikte 64-bit evrenine adımını atması Android tarafında da hareketliliğe neden olmuştu. İlk somut adım Snapdragon serisi ile Qualcomm'dan gelse de henüz Android işletim sisteminin 64-bit desteği bulunmuyor.

Ancak bir süredir Intel kendi Moorefield işlemcileri için 64-bitlik Android KitKat sürümü üzerinde çalışmalar yapıyordu. Bu çalışmaların ilk meyvesi Asus MeMO Pad serisi oldu.

7 ve 8 inç olarak iki farklı modele sahip olan seride Android ekosisteminin ilk 64-bit KitKat sürümü ile karşı karşıyayız. Şunu belirtmek gerek ki 64-bitlik bu sürüm sadece Intel Moorefield yongasetlerine göre geliştirildi ve ekosistemdeki diğer yongasetlerine göre optimize edilmesi pek mümkün görünmüyor. Bunun için Google'ın lansmanını beklemek zorundayız. Zira geliştiriciler de henüz 64-bit desteğine yoğunlaşmış değil. 

Intel'in Moorefield platformu 4 çekirdekli iki yongasetinden oluşuyor ve 2.3GHz saat hızlarına kadar çıkabiliyor. Grafik tarafında ise Imagination imzasını taşıyan 4 işlem kümeli Power VR G6430 birimi geliyor.

7 inçlik MeMO Pad 7 modelinde 1.8GHz saat hızına kadar çıkabilen Atom Z3560 yongaseti ve 1280x720 piksel çözünürlük yer alıyor. Arka kısımda 5MP çözünürlükte, ön kısımda ise 2MP çözünürlükte kameranın yer aldığı model çift hoparlöre sahip. 

8 inçlik MeMO Pad 8 modelinde ise 8 inçlik Full HD IPS ekran barındırıyor. 2.3GHz saat hızına kadar çıkan Atom Z3580 yongaseti, çift bant WiFi, LTE bağlantısı, 7.3mm kalınlık, 299gr ağırlık şeklinde diğer özellikleri mevcut. Model en ince LTE tablet olma özelliği taşıyor. Asus yeni modellerin fiyatlarını önümüzdeki aylarda açıklayacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim