Anlık Bildirim

Computex 2014 : HP, Android işletim sistemli dizüstü modelini resmen lanse etti

Computex 2014 : HP, Android işletim sistemli dizüstü modelini resmen lanse etti

Yarın başlayacak Computex 2014 bilgisayar fuarı öncesinde firmaların ellerindeki kozları yavaş yavaş masaya koymaya başladığına şahit oluyoruz. Windows 8.1 işletim sistemli dizüstü modellerinin yanında HP'nin bir de Android dünyasına hediyesi var.

Android işletim sistemini genelde mobil cihazlar ve entegre sistemlerde görüyoruz. Dizüstü pazarında ise Android işletim sistemli cihazlar pek tercih edilmiyor. HP buna rağmen pazarda şansını denemek istiyor. 

Daha önce görselleri internete sızan HP'nin yeni dizüstü modeli SlateBook adını taşıyor ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi üzerinde çalışıyor. HP bir dizüstü donanımından ziyade tablet donanımını kullanmayı tercih etmi. Bu bakımdan cihaza Tegra 4 yongaseti gücünü veriyor.

14 inçlik dokunmatik ekranında Full HD çözünürlük sunan cihazın kullanım süresi 9 saate kadar çıkıyor ve 1.6kg ağırlığa sahip. SlateBook daha ziyade Samsung Chromebook 2 ve HP Chromebook 11 gibi modellerin karşısına çıkacak. HP, yeni Android'li dizüstü modelini 6 Ağustos itibariyle satışa sunmayı planlıyor. Fiyatı ise 399$ seviyesinde olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim