Anlık Bildirim

Creative Commons'un görsel arama motoru hizmete başladı

Creative Commons, uzun süredir beta testlerini yürüttüğü görsel arama motorunu hizmete soktu. Sistemde 300 milyon görsel arasında arama yapılabiliyor. İşte detaylar...
Creative Commons, belirli koşullar altında ücretsiz kullanımı olan 300 milyondan fazla görüntünün kolayca keşfedilmesini sağlayan bir arama motoru başlattı. Veritabanları arasında 19 koleksiyondan oluşan görüntüler, Flickr, Rawpixel, New York Metropolitan Sanat Müzesi ve İngiltere Bilim Müzesi gibi arşivlerden taratılabiliyor.

300 milyon görsel taranabiliyor

Creative Commons, 2001 yılında hizmete başladı ve eser sahiplerinin belirlediği kurallara uymaları şartıyla, eserleri ücretsiz olarak paylaşma ve kullanma hakkı sunuyor. Görüntüler herkese açık ve genellikle çevrimiçi ortamda bulunan medya kuruluşları, eğitim kurumları ve tasarımcılar tarafından kullanılıyor.
Yapılan açıklamalara göre, şimdilik 300 milyonla sınırlı olan arşiv, ileriye dönük olarak genişletilecek ve görsellerin arasına, ders kitapları ve sesli kitaplar da eklenecek. Creative Commons, ana hedefinin arama motoruyla ortak alanlarda 1.4 milyar çalışmanın tümüne erişim sağlamak olduğunu belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim