Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından yerli dijital para birimine yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, bu sabah TRT Haber'de dijital paralar, Venezuela'nın kripto para birimi PetroCoin ve Türkiye'deki benzer çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından yerli dijital para birimine yeşil ışık
 

Bugün sabah saatlerinde TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi 7/24 programına konuk olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dijital paralar ve Türkiye'nin bu konuda atabileceği adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dolara dayalı para sisteminin bittiğini ve dünyanın dijital para sistemlerine yöneldiğini açıklayan Ertem; dolar ve euro gibi para birimlerinin bu dönüşüm sürecinde zayıflayan bir trendle karşılaşacağını vurguladı.


Venezuela'nın Petro'suna destek 

''Her ülke kendi dijital para birimini çıkarıyor.'' diyen Cemil Erten, Venezuela'nın geçtiğimiz günlerde ön satışına başladığı ve 775 milyon dolarlık yatırım aldığı dijital para birimi Petro için de olumlu ifadeler kullandı. ''Venezuela Petrole dayalı ‘Petro’ diye dijital para birimi çıkardı. Petro'nun gelişmekte olan ülkeler içinde çok önemli bir para birimi olacağını düşünüyorum.'' açıklamasını yapan Cemil Erten, Türkiye'nin Petro'yu destekleyebileceğini belirtti.


Cemil Erten, bu alanda ülkemizdeki çalışmalara da değinirken ''Bizim merkez bankamız da dijital para üzerinde çalışacaktır." diyerek ilerleyen dönemlerde ülkemizde de bu alanda çalışmalar yürütüleceğine işaret etti. Çalışmaların şekli ve ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili fazla detay paylaşmayan Erten, Venezuela'nın petrole dayalı Petro'su gibi ''Türkiye'nin de kendi kaynaklarına dayanan dijital bir para birimi'' üretebileceğini ekledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5696 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), sanal para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim